Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: H EKT δεν θα ξαναμιλήσει για συντάξεις και μεταρρυθμίσεις

Ντράγκι: H EKT δεν θα ξαναμιλήσει για συντάξεις και μεταρρυθμίσεις

Η ΕΚΤ, σε πρόσφατη εξέτασή της για τη συμμετοχή της στα προγράμματα διάσωσης, κατέληξε στο ότι χρειάζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας, τονίζει ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ξαναμιλήσει για συντάξεις, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις κτλ. Τη θέση της ΕΕ από αυτή του ΔΝΤ για τις συντάξεις διαχωρίζει ο Ρ. Γκουαλτιέρι.

Η ΕΚΤ δεν έχει πλέον κανένα λόγο όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή Oικονομικών και Nομισματικών Yποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, εάν η ΕΚΤ επιμένει στη μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε τα εξής: «Η ΕΚΤ, σε πρόσφατη εξέτασή της για τη συμμετοχή της στα προγράμματα διάσωσης, κατέληξε στο ότι χρειάζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας.»

» Αυτό σημαίνει ότι θα ασχοληθεί ουσιαστικά με τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική πτυχή της οικονομίας.»

» Οπότε η ΕΚΤ δεν θα πει τίποτε άλλο πλέον, ούτε για τις συντάξεις, ούτε για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις , ούτε για τίποτα από τα ζητήματα για τα οποία τα τελευταία χρόνια η ΕΚΤ είχε κάποιο λόγο, ως μικρός εταίρος-θεσμός».

Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, τόνισε ακόμη ο Μ.Ντράγκι όταν ρωτήθηκε για μελέτη της ΕΚΤ που κατηγορεί την κεντρική ευρωτράπεζα για λανθασμένους υπολογισμούς που στοίχισαν ακριβά στην ελληνική οικονομία.

Ειδικά δε για τη μελέτη, ο κ. Ντράγκι απάντησε στον Νότη Μαριά ότι αυτή δεν αποτελεί «επίσημη θέση της ΕΚΤ, καθώς δεσμεύει μόνο τους συγγραφείς της».

Γκουαλτιέρι: Η ΕΕ δεν επιθυμεί την περικοπή συντάξεων

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, υπενθύμισε ότι τα μέτρα που αφορούσαν περικοπές στις συντάξεις, της τάξεως του 1% του ΑΕΠ και τα φορολογικά μέτρα 1% του ΑΕΠ, τα είχε ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και κανένα άλλο θεσμικό όργανο της ΕΕ. «Η ΕΕ δεν χαίρεται ιδιαιτέρως γι’ αυτό», ανέφερε ο Ρ. Γκουαλτιέρι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024