Την χρηματοδότηση της μελέτης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού Αιδηψού προϋπολογισμού 992.000,0 ευρώ, πέτυχε ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού. Έπειτα από επίμονες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πείστηκε για την αναγκαιότητα της χρηματοδότησης.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου καθοριστική ήταν η συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη το οποίο η δήμαρχος, Λίνα Ευσταθίου ευχαρίστησε διότι αντιλήφθηκε άμεσα την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων που περιγράφονται στην προαναφερόμενη μελέτη. Οπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «με την απόφασή του αυτή καταρρίπτει τις πρακτικές αυτών που ενώ γνώριζαν την υφιστάμενη κατάσταση, την οποία κατά μεγάλο βαθμό δημιούργησαν με την ανυπαρξία τους, ήλπιζαν για το αντίθετο, και οι οποίοι ταυτόχρονα τώρα αυτοπαρουσιάζονται  ως θριαμβευτές».

Ο δήμος εντός του προσεχούς διαστήματος, θα συντάξει νέα μελέτη για επιπλέον βελτιωτικά έργα, καθώς και μελέτη προμήθειας υλικών συντήρησης των αντλιοστασίων του.

Σκοπός είναι η θωράκιση της ανοδικής τα τελευταία χρόνια τουριστικής πορείας της Αιδηψού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας