Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα διεθνή ΜΜΕ η δίωξη δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου»

Στα διεθνή ΜΜΕ η δίωξη δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου»

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και ιστοσελίδες ασχολήθηκαν με το θέμα κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κράτηση δημοσιογράφων.

Οι διώξεις των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» μετά τη μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κάνει από χθες το γύρο του κόσμου.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και ιστοσελίδες ασχολήθηκαν με το θέμα κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κράτηση δημοσιογράφων.

Η Washington Post, η New York Times αλλά και το Associated Press φιλοξένησαν ρεπορτάζ και δηλώσεις των δημοσιογράφων.

Πιο συγκεκριμένα το Associated Press σε άρθρο του  με τίτλο «2 Greek journalists detained after minister files complaint» ανέφερε ότι «οι δημοσιογράφοι κρατήθηκαν «κατόπιν καταγγελίας του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, του οποίου το υπουργείο χειρίζεται τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή φέρεται ότι ορισμένοι από τους αποδέκτες της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. ήταν επιχειρηματίες συνδεδεμένοι με τον Καμένο».

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την κράτηση, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας για κακομεταχείριση των κονδυλίων της ΕΕ.

Όπως σημειώνει το Associated Press ο «Φιλελεύθερος» δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται στην κακή διαχείριση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών στις περιοχές των μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024