Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναδίπλωση Σκοπίων για τις δηλώσεις Ζάεφ περί μοναδικής Μακεδονίας

Αναδίπλωση Σκοπίων για τις δηλώσεις Ζάεφ περί μοναδικής Μακεδονίας

Παραμένουν ερωτήματα αν το πρακτορείο ΜΙΑ υπέπεσε σε λάθος παραφράζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ ή αν όντως ο σκοπιανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτή τη δήλωση και μετά το σάλο που προκλήθηκε ανασκεύασε

Σε ανασκευή της προκλητικής τοποθέτησης του σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας» προχώρησε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, με αποτέλεσμα το σκοπιανό πρακτορείο να ανασκευάσει.

Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα αν το πρακτορείο ΜΙΑ υπέπεσε σε λάθος παραφράζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ ή αν όντως ο σκοπιανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτή τη δήλωση και μετά το σάλο που προκλήθηκε ανασκεύασε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διασφαλίσει πως η ΠΓΔΜ θα είναι η μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία». «Κατανοώ την αναταραχή με την προσθήκη της λέξης «βόρεια» στο Μακεδονία. Αλλά θέλω να πω ότι η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία και δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην αρχική δήλωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ΜΙΑ.

Η τροποποιημένη δήλωση

Στην τροποποιημένη έκδοση της συνέντευξης, ο κ. Ζάεφ αναφέρει, αντίθετα, πως «όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, άλλο στη Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στη χώρα μας».

Μάλιστα φαίνεται να διευκρινίζει πως ο προσδιορισμός «Βόρεια», που θα προστεθεί στην νέα ονομασία, ξεχωρίζει την ΠΓΔΜ από τις περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024