Athens Flying Week: Έτοιμη να «απογειώσει» για 7η φορά την Αθήνα [Εικόνες]
Με κομμένη την ανάσα αναμένεται να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα, όσοι βρεθούν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του Athens Flying Week 2018
Με κομμένη την ανάσα αναμένεται να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα, όσοι βρεθούν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του Athens Flying Week 2018.
Για μια ακόμα χρονιά η διοργάνωση θα είναι πλούσια σε θέαμα φιλοξενώντας επίλεκτες μονάδες επίδειξης, πιλότους με ιδιαίτερες ικανότητες, τύπους αεροσκαφών με εκπληκτικές δυνατότητες και προγράμματα πτήσεων που θα σκορπίσουν έντονες συγκινήσεις.

Μάλιστα σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η πρόβα τζενεράλε.
Από τις 11.30 έως τις 12.30 ένα Airbus της Aegean και σχηματισμός αποτελούμενος από 9 ελβετικά ακροβατικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις στον αττικό ουρανό, προκειμένου να προωθήσουν το event.


Το Athens Flying Week θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο αεροδρόμιο της Τανάγρας στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή επίλεκτων ομάδων επίδειξης και δεξιοτεχνών πιλότων.

Στη φετινή εκδήλωση λαμβάνουν μέρος
- Η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με την Belgian F-16 Demo Team
- Η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία, με το F-18 Hornet και την PC-7 TEAM, πτητικό σχηματισμό εννέα αεροσκαφών
- H Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με δύο F/A-18 (C.15)
- Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία με τους ORLIC και το MIG 29
- Ο Ολλανδός Frank van Houten, ο Dutch Rush, με Sukhoi 26MX
- Από την Ιταλία ο θρυλικός Silver Chicken, αλλά και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Glider πιλότος, Luca Bertossio και ο Σουηδός Johan Gustafsson, με το Glider SZD-59 «ACRO» ( με την υποστήριξη της Ανεμολέσχης Αθηνών)
- Ο Γερμανός Martin Graef με το Christen Eagle II
- Η WIZARD AEROBATICS και ο Δημήτρης Βερβερέλης με το AIRBUS HELICOPTER EC-120B
- Φυσικά, στην κορυφαία θέση, με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team, το Τ-6 A “Daedalus” Demo Team, καθώς και τα Mirage 2000 και τα FANTOM της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και τα Apache AH64, Chinook CH-47 και Huey UH-1 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οι επίλεκτες δυνάμεις τους.
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς
- Τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζούσατε με ένα ρομπότ; – Η εποχή των ανθρωποειδών με AI έφτασε
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την «ψύχωση ChatGPT» – Το αναδυόμενο πρόβλημα μιας νέας εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442