Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κίνημα δεν πληρώνω» στο Δημόσιο - Ληξιπρόθεσμα χρέη 2,7 δισ. ευρώ

«Κίνημα δεν πληρώνω» στο Δημόσιο – Ληξιπρόθεσμα χρέη 2,7 δισ. ευρώ

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το Δημόσιο παραμένει ο μεγάλος οφειλέτης βάζοντας θηλιά στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Σε περισσότερα από 2,7 δις ευρώ ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου ενώ την ίδια στιγμή περισσότερες από 160.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ είναι σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» , την ίδια στιγμή έχει μπει «μαχαίρι» 923 εκ. ευρώ στις δαπάνες των δημοσίων επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έως τα τέλη Αυγούστου οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δεν έφτασαν ούτε στο 25% των ετήσιων προβλέψεων.

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το Δημόσιο παραμένει ο μεγάλος οφειλέτης βάζοντας θηλιά στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τον περασμένο Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες έφτασαν αθροιστικά στα 2,724 δισ. ευρώ . Επίσης στο τέλος Ιουλίου  παρέμεναν σε εκκρεμότητα 790 εκ. ευρώ επιστροφών φόρου .

Στο μέτωπο των συντάξεων, η εικόνα είναι επίσης αποκαρδιωτική καθώς οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων φτάνουν ακόμη και τους 27 μήνες για κύριες συντάξεις. Όσο για τις επικουρικές, οι συνταξιούχοι μπορεί να περιμένουν ακόμη και έξι χρόνια.

Διαβεβαιώσεις που έμειναν… διαβεβαιώσεις

Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της υπουργού Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως τον περασμένο Αύγουστο, η εικόνα αποδεικνύει το αντίθετο. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων μάλιστα καταγγέλει πως σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να «χτίζει» το υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024