Το «Roma» του Κουαρόν στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλόνικης
Το Φεστιβάλ εξασφάλισε άδεια από το Netflix για να παρουσιάσει την ταινία σε ειδική φεστιβαλική προβολή για την Ελλάδα τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Το αριστουργηματικό Roma του Αλφόνσο Κουαρόν, μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, έρχεται στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ εξασφάλισε άδεια από το Netflix για να παρουσιάσει την ταινία σε ειδική φεστιβαλική προβολή για την Ελλάδα τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το οποίο εξασφαλίζει την προβολή του Roma, ύστερα από μια φεστιβαλική πορεία σε κορυφαία φεστιβάλ στον κόσμο. Αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι και ύστερα από μια φεστιβαλική πορεία με σταθμούς μεταξύ άλλων τα Τέλιουραϊντ, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Ζυρίχη και Λονδίνο, θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στη Θεσσαλονίκη.
Η ταινία θα διανεμηθεί στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ θα προβληθεί και σε επιλεγμένες αίθουσες σε ορισμένες χώρες στον κόσμο με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν υψηλές προδιαγραφές προβολής, σε ανάλυση εικόνας 4Κ και με σύστημα ήχου Dolby Surround 7,1. Γι αυτό το λόγο, το Φεστιβάλ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος ήχου στο Ολύμπιον, προκειμένου να απολαύσει το κοινό την συγκλονιστική Roma όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο δημιουργός της. Άλλωστε ο ίδιος ο σκηνοθέτης δούλεψε για μήνες με ιδιαίτερη φροντίδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας και ειδικότερα τον ήχο της.
Ο Αλφόνσο Κουαρόν μας χαρίζει ένα βαθιά προσωπικό, ημιαυτοβιογραφικό, ασπρόμαυρο βραδυφλεγές δράμα για τους αφανείς ήρωες της ιστορίας. Γυρίζουμε στις αρχές του ’70, στη συνοικία Ρόμα του Μεξικό και ζούμε έναν χρόνο από τη ζωή μιας οικογένειας που γίνεται μάρτυρας των πολιτικών αναταραχών της εποχής. Εμπνευσμένο από τις γυναίκες της παιδικής του ηλικίας ο Κουαρόν παραδίδει μια ωδή στον άνθρωπο και με την ταινία του βάζει δυναμικά το Netflix στην κούρσα για τα Όσκαρ.
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας