Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Τανάγρα το Athens Flying Week στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου

Στην Τανάγρα το Athens Flying Week στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου

Η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή

Το αεροπορικό θέαμα που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, η Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2018, έρχεται και φέτος στις 22 και 23 Σεπτέμβρη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ελλάδας που διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά τους θαυμαστές της και να τοποθετήσει για μία εβδομάδα την Αθήνα στο κέντρο του αεροπορικού κόσμου.

Αεροπορικά ακροβατικά από πιλότους με ιδιαίτερες ικανότητες, επιδείξεις αερομοντελισμού, θέαμα από αλεξιπτωτιστές είναι μόνο μερικά από αυτά που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτό το Σαββατοκύριακο όσοι βρεθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο αυτό το μοναδικό θέαμα των αιθέρων προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες ανάμεσά τους και πάρα πολλές οικογένειες.

Τι θα δουν οι επισκέπτες:

Η Athens Flying Week φιλοξενεί επίλεκτες μονάδες επίδειξης, πιλότους με ιδιαίτερες ικανότητες, τύπους αεροσκαφών με εκπληκτικές δυνατότητες και προγράμματα πτήσεων που θα σκορπίσουν έντονες συγκινήσεις.

Φέτος συμμετέχουν:

Η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με την  Belgian F-16 Demo Team

Η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία,  με το F-18 Hornet  και την PC-7 TEAM, πτητικό σχηματισμό εννέα αεροσκαφών.

Η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με  δύο F/A-18 (C.15)

Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία με τους  ORLIC και τοMIG 29.

Ο Ολλανδός Frank van Houten, ο Dutch Rush,  με  Sukhoi 26MX

Από την Ιταλία ο θρυλικός Silver Chicken,   αλλά και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Glider πιλότος, Luca Bertossio και ο Σουηδός Johan Gustafsson,  με το Glider  SZD-59 «ACRO» ( μετην υποστήριξη της Ανεμολέσχης Αθηνών)

Ο Γερμανός Martin Graef με το Christen Eagle II

Η WIZARD AEROBATICS και ο  Δημήτρης Βερβερέλης με το AIRBUS HELICOPTER EC-120B

-Στην κορυφαία θέση, με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team,ι το Τ-6 A “Daedalus” Demo Team καθώς και τα Mirage 2000 και τα FANTOM  της  Πολεμικής μας Αεροπορίας, το S-70B Aegean Hawkτου Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα Apache AH64, Chinook CH-47 και Huey UH-1  της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οι επίλεκτες δυνάμεις τους.

-Οι Hellenic Skydivers και οι Skydive Attica θα προσθέσουν στο θέαμα αλεξιπτωτιστές αλλά και θα προσφέρουν πληροφορίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της μοναδικής αυτής δραστηριότητας.

Από τη Ρουμανία έρχονται η  Blue Air  με BOEING 737-800 και ο εντυπωσιακοί Lacarii Acrobati με YAK-52.

-Παρών και ο Γιώργος Παπαγιάννης σε επιδείξεις αερομοντελισμού.

-Οι στατικές εκθέσεις ιστορικών αλλά και σύγχρονων αεροσκαφών θα δώσουν τη δυνατότητα να δει κανείς από κοντά πτητικά μέσα που σπάνια εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

-Φέτος F-16 από το Βέλγιο, F-18( C-15) από την Ισπανία, Casa C-295 από την Πολωνία, F-18 από την Ελβετία, το Aermacchi Μ 346 από την Ιταλία μαζί με τα πιο εντυπωσιακά αποκτήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για επίσκεψη στο εσωτερικό τους και συχνά ξενάγηση από ειδικούς πιλότους και μηχανικούς.

-Πολύ σημαντική θεωρείται φέτος η συμμετοχή της AEGEAN AIRLINES με εντυπωσιακές εκπλήξεις τόσο σε θέαμα αλλά και για όσους ονειρεύονται να μπουν στο μαγικό κόσμο  των χειριστών αεροσκαφών

-Επίσης, από την Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού θα υπάρχει ένα πλήρες στρατόπεδο της περιόδου 1940-1945, μια μεταφορά της ιστορίας με δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής.

Info

*Από πέρυσι υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης δίπλα στον χώρο θεατών

*Προπώληση εισιτηρίων και περισσότερες πληροφορίες: www.athensflyingweek.gr Τιμές από 5€

*Δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν προς και από την αεροπορική βάση της Τανάγρας με 10 ευρώ.

*Facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024