Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε, με αφετηρία τη νέα γενιά της πεντάθυρης A-Class, την έκδοση που θα αποτελεί εφεξής το σημείο εισόδου στον κόσμο επιδόσεων του Affalterbach.

H AMG A 35 4Matic υιοθετεί έναν σαφώς πιο επιθετικό σχεδιασμό από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της A-Class, διαθέτοντας μια αεροδυναμικά αναβαθμισμένη «όψη» με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, υπερτονισμένα πτερύγια και τη δίγραμμη γρίλια με το σήμα της AMG.

Στο πίσω τμήμα δεσπόζει η ευμεγέθης αεροτομή και χαμηλότερα ο ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης με ακροβολισμένες τις δύο χορταστικές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις και τις ικανότητες της έκδοσης.

Στα σπλάχνα της φιλοξενείται ένας νέος δίλιτρος κινητήρας βενζίνης με ισχύ 306 ίππων και 400 Nm ροπής που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο με τη συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης 4Matic προσαρμοσμένου στις σπορ ανάγκες της έκδοσης, μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το παραπάνω σύνολο, εξασφαλίζει στην «μικρή» AMG έκδοση τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Την «ευθύνη» της πέδησης αναλαμβάνουν δύο μεγαλύτερα διάτρητα, αεριζόμενα δισκόφρενα διάστασης 350 χιλ. μπροστά και 330 χιλ. στους πίσω τροχούς τα οποία συνεργάζονται με μεγαλύτερες, χρώματος ασημί δαγκάνες, με το σήμα της AMG.

Πλην του κινητήρα και του ικανότερου συστήματος πέδησης, η A 35 AMG διαθέτει και βελτιώσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου, ενώ το κιβώτιο έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να προσφέρει ταχύτερες αλλαγές των σχέσεων και καλύτερη απόκριση.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η νέα A 35 προσφέρει την τεχνολογική υπεροπλία της νέας γενιάς της A-Class συν ορισμένα επιπλέον στοιχεία που άπτονται της σπορ δυναμικής της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νέο πρόγραμμα οδήγησης «Slippery» για ολισθηρές επιφάνειες το οποίο εξελίχθηκε προκειμένου να περιορίζει την κατανομή ροπής προς όφελος της ευστάθειας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησης οι αλλαγές των σχέσεων γίνονται επίσης κατά τρόπο που να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ολίσθησης.

Εκτός από το νέο πρόγραμμα οδήγησης η A 35 AMG διαθέτει επίσης ακόμα τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+ και Individual) τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να παραμετροποιήσει τα χαρακτηριστικά της αναλόγως με τις απαιτήσεις και τις συνθήκες.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Α 35 θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου με την προοπτική να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία αμέσως μετά.