Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το ακριβό δείπνο του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σε ακριβό εστιατόριο της Τουρκίας, την ώρα που η χώρα του μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Μαδούρο κατά την επιστροφή του στη Βενεζουέλα από ταξίδι του στην Κίνα έκανε μια στάση στην Τουρκία και βρέθηκε στο εστιατόριο του διάσημου σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστού ως «Salt Bae», ο οποίος μάλιστα ανήρτησε και σχετικά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο έχουν πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς το πλούσιο δείπνο του Μαδούρο, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα δυσκολεύονται ακόμη και να τραφούν επαρκώς – με το κόκκινο κρέας μάλιστα να αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας στη χώρα – θεωρήθηκε προκλητικό.

«Ενώ οι Βενεζουελάνοι υποφέρουν ή πεθαίνουν της πείνας, ο Νικολάς Μαδούρο και η (σύζυγός του) Σίλια απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα από τα πλέον ακριβά εστιατόρια του κόσμου, με χρήματα κλεμμένα από τον λαό της χώρας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χούλιο Μπόρχες.