Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από τη ΧΑ για την αντιφασιστική του δράση

Ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από τη ΧΑ για την αντιφασιστική του δράση

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα έγκλημα που μόνο τυχαίο δεν ήταν...

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη μαχαιριά του Γιώργου Ρουπακιά, μέλους της Χρυσής Αυγής.

Ένα έγκλημα που μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τα μέλη της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.

Αυτό μάλιστα ακούγεται από τα ίδια τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αφού μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου (υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά) ακούστηκαν αποκαλυπτικές συνομιλίες.

Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος. Στις συνομιλίες ακούγεται μεταξύ άλλων ότι «τον ψάχναμε τόσο καιρό…», ή σε άλλο σημείο ο Αποστόλου λέει «θυμάσαι που τους είχαμε πετύχει και κατεβήκαμε μετά με τον Δεβελέκο (σ.σ. πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού Μιχαλολιάκου) και τον Μάκη και τον ψάχναμε» και πάλι για τον Φύσσα και την παρέα του «αυτούς τους ψάχναμε πολύ καιρό, είχαμε πάει και με τους Περαματιώτες 3 φορές Ρεσάλτο».

Ο ίδιος σε άλλες συνομιλίες, αναφερόμενος στο δολοφόνο, ακούγεται να λέει ότι «καλά του έκανε» (σ.σ. ο Ρουπακιάς του Φύσσα, που τον δολοφόνησε…), καθώς και ότι ο Ρουπακιάς έκανε «κάτι καλό για το κόμμα», δηλαδή για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

«Ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες γιατί τους αποκαλούσε φασίστες»

«Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε κάθε αντίθετη φωνή. Τα τραγούδια του ήταν κατά του φασισμού. Τα έγραφε ο ίδιος. Ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες γιατί τους αποκαλούσε φασίστες», είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο το 2015.

Αναφερόμενος στο δολοφόνο του γιου του είπε: «Ο Ρουπακιάς είχε το στυλάκι του Ελληναρά, που θέλει να σώσει την πατρίδα και βρίζει. Πιστεύει ότι οι «κακοί» πρέπει να πεθαίνουν. Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα. Μου είπαν ότι εκείνη τη στιγμή είχε το βλέμμα που λέει: «έτσι σκοτώνω εγώ». Και τώρα εδώ κάποιες φορές το ίδιο βλέμμα έχει».

Για να καταλήξει πως ο η μουσική του γιου του ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες και ότι ο Γ. Ρουπακιάς εκείνο το μοιραίο βράδυ δέχθηκε εντολή από «ανωτέρους» για να επιτεθεί στον Παύλο.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024