Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Ύψους 17 εκατ. ευρώ

Δυο έργα της Περιφέρειας Αττικής, στις περιοχές των Δήμων Ραφήνας, Πικερμίου-Μαραθώνος, Μεγαρέων, που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

  • «Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος», προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται 4 υποέργα που αφορούν σε διευθέτηση κοίτης χειμάρρων, κατασκευή φραγμάτων σε ρέματα, αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους και αναδασώσεις με ενδημικά είδη.
  • «Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων Γερανείων ορέων 2018, Δήμου Μεγαρέων», προϋπολογισμού 13.438.480 ευρώ. Περιλαμβάνονται 11 υποέργα που αφορούν κυρίως στην αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους όπως και στην διευθέτηση χειμάρρων.

Στόχος της παρέμβασης με τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι η θωράκιση των πληγεισών περιοχών έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς και η προστασία και αναγέννηση του οικοσυστήματος στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024