Οι προστριβές ΗΠΑ-Κίνα μπορεί να κρατήσουν 20 χρόνια, λέει ο πρόεδρος της Alibaba
Θα δημιουργούσαν ένα «χάος» για όλους τους εμπλεκόμενους, λόγω των αδύναμων κανόνων για το εμπόριο, προειδοποιεί ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού του διαδικτύου Alibaba
Οι εμπορικές προστριβές μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μπορεί να κρατήσουν δύο δεκαετίες και θα δημιουργούσαν ένα «χάος» για όλους τους εμπλεκόμενους, λόγω των αδύναμων κανόνων για το εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Alibaba Τζακ Μα.
Οι δηλώσεις του Μα έγιναν σε επενδυτικό συνέδριο της Alibaba μερικές ώρες αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, με το Πεκίνο να προειδοποιεί ότι θα ανταπαντήσει.
Ο Μα δήλωσε ότι οι εμπορικές εντάσεις θα επηρεάσουν πιθανόν τις κινεζικές και τις ξένες επιχειρήσεις, άμεσα και αρνητικά. Προέβλεψε ότι οι κινεζικές εταιρίες θα μεταφέρουν την παραγωγή σε άλλες χώρες μεσοπρόθεσμα για να αποφύγουν τους δασμούς.
«Μπορείς να κερδίζεις τη μάχη, αλλά χάνεις τον πόλεμο», δήλωσε ο Μα σε εκδήλωση μετόχων στη Χανγκτζόου.
«Μεσοπρόθεσμα, πολλές κινεζικές επιχειρήσεις θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.
Ο Μα δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα χρειάζονται νέοι εμπορικοί κανόνες.
«Ακόμα και αν αποσυρόταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας νέος πρόεδρος θα έρθει, και πάλι θα συνεχιστεί…Χρειαζόμαστε νέους εμπορικούς κανόνες, χρειάζεται να αναβαθμίσουμε τον ΠΟΕ», δήλωσε, αναφερόμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Ο Μα προέβη στα σχόλια αυτά στην τελευταία, όπως δήλωσε, ομιλία του προς τους μετόχους ως πρόεδρος του κινεζικού γίγαντα του διαδικτύου.
Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του εντός του έτους και θα παραδώσει τα ηνία στον διευθύνοντα σύμβουλο Ντάνιελ Τζανγκ.
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442