Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βέμπερ καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να συζητηθεί το θέμα της Ουγγαρίας

Ο Βέμπερ καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να συζητηθεί το θέμα της Ουγγαρίας

«Εκφράζονται παράπονα και γίνονται επιθέσεις κατά του Βίκτορ Oρμπαν, αλλά το θέμα δεν συζητιέται», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ

Να συζητηθεί το θέμα της Ουγγαρίας στη Σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτήν τη βδομάδα, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Εκφράζονται παράπονα και γίνονται επιθέσεις κατά του Βίκτορ Όρμπαν, αλλά το θέμα δεν συζητιέται», δήλωσε ο Βέμπερ στους Financial Times.

«Το άρθρο 7 δεν είναι το κουτί της Πανδώρας, η Ευρώπη πρέπει να συζητά γι’ αυτά τα θέματα, πρόκειται για την επιβίωση του δυτικού μοντέλου», πρόσθεσε.

Θα ήταν αυτοκτονία να απομακρυνθεί ο Όρμπαν από το ΕΛΚ, σημειώνει αξιωματούχος του κόμματος, τονίζοντας πως οι Ούγγροι ευρωβουλευτές αναμένεται να αποτελέσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνική ομάδα εντός της κεντροδεξιάς, σύμφωνα με προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών το 2019.

Η Ουγγαρία έχει τη στήριξη του γερμανικού CSU αλλά και του κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενεργοποίησε το Άρθρο 7 κατά της Ουγγαρίας, απόφαση η οποία πάρθηκε με 448 ψήφους.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΕΚ προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, λόγω σοβαρής απειλής του κράτους δικαίου της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε κράτος μέλος.

Μετά την απόφαση της ΕΕ, η Ουγγαρία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024