Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίχαλος: Ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Μίχαλος: Ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί απόλυτα με τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί απόλυτα με τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι στη φετινή ΔΕΘ, σχεδόν όλα τα κόμματα, τόσο τα κυβερνητικά, όσο και αυτά της αντιπολίτευσης, έχουν υιοθετήσει, τουλάχιστον στο πεδίο της οικονομίας, σε μεγάλο βαθμό, τις θέσεις και τις προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας.

Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, η αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και η άρση των capital controls που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελούν μέτρα με τα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί απόλυτα.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι σχεδόν στο σύνολό τους, τα πολιτικά κόμματα, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τις τοποθετήσεις των προέδρων τους από το βήμα της ΔΕΘ, συμφωνούν τόσο στη μείωση της φορολογίας, όσο και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν φέρνοντας στο αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά νομοσχέδια.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων που θα έχουν θετική επίπτωση στην οικονομία και πάνω απ΄όλα χρειάζεται, σε αυτήν τη νέα μεταμνημονιακή εποχή που μπήκαμε, συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικο-οικονομικών συνθηκών για την οριστική ανάκαμψη».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024