Υπερτυφώνας Μανγκούτ: Τουλάχιστον 30 νεκροί στο πέρασμά του
Ο τυφώνα θεωρείται ο ισχυρότερος στον κόσμο από την αρχή της χρονιάς
Ο υπερτυφώνας Μανγκούτ προκάλεσε σήμερα χάος στο Χονγκ Κόνγκ κάνοντας τους ουρανοξύστες του κυριολεκτικά να τρέμουν, αφού έπληξε τις βόρειες Φιλιππίνες όπου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.
Ο τυφώνας αυτός, που θεωρείται ο ισχυρότερος στον κόσμο από την αρχή της χρονιάς, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις αγροτικές περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, φέρνοντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Στο Χονγκ Κονγκ, το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο κήρυξε συναγερμό στο μέγιστο επίπεδο εξαιτίας ανέμων, που καταγράφηκαν να πνέουν με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σ’ ένα νησί στα ανοικτά, και ριπών ανέμου ταχύτητας 242 χλμ/ώρα σε μερικές κορυφές.
Παρόλο που το «μάτι» του πέρασε σε απόσταση περίπου 100 χλμ. νοτίως της πρώην βρετανικής αποικίας, ο τυφώνας, ο οποίος κατευθύνεται προς τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Νότιας Κίνας, προκάλεσε χάος στην πόλη, σπάζοντας υαλοπίνακες, ξερριζώνοντας δένδρα και κάνοντας ουρανοξύστες κατοικιών να τρέμουν.
Στις βόρειες Φιλιππίνες τα μέσα επικοινωνίας και το ηλεκτρικό έχουν κοπεί στο μεγαλύτερο μέρος της ζώνης που ήταν πάνω στην πορεία του τυφώνα και όπου ζουν περίπου πέντε εκατομμύρια κάτοικοι. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν δυσκολίες για να υπολογιστεί ο ανθρώπινος και ο υλικός απολογισμός.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στον προηγούμενο απολογισμό έκανε λόγο για 25 νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα του Μανγκούτ περιλαμβάνονται ένα νεαρό κορίτσι που πνίγηκε, ένας αστυνομικός που σκοτώθηκε από την πτώση τοίχου και μια γυναίκα που παρασύρθηκε από τη θάλασσα στην Ταϊβάν.
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442