Κριτική στην κυβέρνηση ότι έδειξε κυνισμό και ανικανότητα στο Μάτι έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσατάκης.

Στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι «επιμένω ότι η κυβέρνηση επέδειξε ανικανότητα και κυνισμό. Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη και δεν απάντησε γνώριζε ή όχι όταν έκανε το τηλεοπτικό σόου ότι υπήρχαν νεκροί. Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής, αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος πρωθυπουργός».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε λέγοντας ότι «έχω μιλήσει για νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας και ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών».

«Φυσικές καταστροφές θα έχουμε αλλά δεν έχουμε κανένα άλλοθι να μην είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε στον κ. Πολάκη λέγοντας ότι «ο κ. Συνολάκης δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις -με πρώτον από όλους τον γνωστό κ. Πολάκη- όχι για το πόρισμά του. Έβγαλε τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη στο διαδίκτυο είναι φασιστικό».

«Αλλά η ουσία είναι απλή: Αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης θα είχαν σωθεί ζωές στο Μάτι. Πόσες δεν ξέρουμε, αλλά όλα τα επιστημονικά στοιχεία έδειξαν πλέον ότι θα σώζονταν ζωές», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.