Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτζιάς: Επικοινωνιακά παιχνίδια από Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική

Κοτζιάς: Επικοινωνιακά παιχνίδια από Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική

Για έλλειψη σοβαρότητας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Για έλλειψη σοβαρότητας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και προσπάθεια και προσπάθεια εκβιασμού στη συζήτηση που έγινε για τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Με τις τοποθετήσεις του ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την «μακεδονική γλώσσα» πρώτοι την «αναγνώρισαν» στη δεκαετία του ’50 οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

Αναφορά κάνει το υπουργείο Εξωτερικών και στα θέματα με την Αλβανία, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το «τσάμικο», ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

«Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ «ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί». Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την «πρόταση» της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024