Για έλλειψη σοβαρότητας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και προσπάθεια και προσπάθεια εκβιασμού στη συζήτηση που έγινε για τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Με τις τοποθετήσεις του ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την «μακεδονική γλώσσα» πρώτοι την «αναγνώρισαν» στη δεκαετία του ’50 οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

Αναφορά κάνει το υπουργείο Εξωτερικών και στα θέματα με την Αλβανία, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το «τσάμικο», ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

«Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ «ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί». Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την «πρόταση» της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Γράψτε το σχόλιο σας