Οι ποδοσφαιριστές των μικρομεσαίων ελληνικών ομάδων πολλές φορές δυσφημούν τη χώρα μας, όταν αφηγούνται τις εμπειρίες τους. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Ντέβις Επασί πάντως εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της Super League.

Παρεμπιπτόντως, ο Καμερουνέζος (με γαλλικό διαβατήριο) -που διάγει τη δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα- δεν νικήθηκε σε δύο εκτελέσεις πέναλτι του Κώστα Φορτούνη (πέρυσι άουτ, φέτος απόκρουση) σε αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Στη συνέντευξή του στο Camfoot αναφέρθηκε και στην επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Καμερούν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Μετά από μια καλή πρώτη σεζόν, ξεκίνησες και πάλι πολύ δυνατά. Κράτησες ανέπαφη την εστία σου και πραγματοποίησες μια αξιοσημείωτη εμφάνιση στον Πειραιά, όπου διατήρησες την ομάδα σου μέσα στο ματς, μετά από πολλές επεμβάσεις και ένα πέναλτι…
«Είναι αλήθεια ότι με την ευκαιρία της πρεμιέρας ένιωσα καλά. Ήταν ένας αγώνας πρόβα, αλλά ήμουν ήδη έτοιμος. Με αυτό το στάδιο και την ατμόσφαιρα, σε κάνει να θέλεις να κάνεις τα πράγματα καλά. Δυστυχώς, χάσαμε (1-0 τελικό σκορ σε μια συνάντηση όπου ο Ολυμπιακός είχε 21 ευκαιρίες για γκολ, και ο Λεβαδειακός 4). Είναι αλήθεια ότι είχα καλή επίδοη, αλλά θα ήταν ωραίο να έχουμε πάρει και αποτέλεσμα».

-Οι κύριες ελληνικές εφημερίδες σε έχουν βαθμολογήσει με 9/10 για εκείνο το παιχνίδι, δεν είναι άσχημη απόδοση…
«Είναι αλήθεια ότι μίλησαν πολύ για εκείνο το ματς και την απόδοσή μου. Είδα το όνομά μου και τις επεμβάσεις μου, τις φωτογραφίες μου, στον Τύπο και στην τηλεόραση. Αλλά, ήταν στα ελληνικά και έτσι παραδέχομαι ότι δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε (γέλια)»

-Παρ’ ότι συζητήθηκε πολύ το ενδεχόμενο φυγής σου μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τελικά έμεινες. Τι συνέβη;
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Η μεταγραφή μου ήταν περίπλοκη, η ομάδα ήθελε να με κρατήσει. Υπήρχαν επαφές, αλλά δεν ολοκληρώθηκε κάποια και έμεινα».

-Φαίνεται ότι δεν σε ενοχλεί, λαμβάνοντας υπόψη τις πρώτες σου εμφανίσεις…
«Ας πούμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο τρόπος που αγωνίζεσαι, που μιλάει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το γήπεδο. Θέλω να παίζω, τα υπόλοιπα θα αποφασιστούν με βάση τις εμφανίσεις μου».

-Ανακάλυψες το πρωτάθλημα της Ελλάδας πέρυσι. Τι πιστεύεις για το επίπεδό του;
«Ήμουν ευχάριστα έκπληκτος από το επίπεδο του πρωταθλήματος όταν έφτασα εδώ. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες, υπάρχει ποιότητα, ειδικά σε μεγάλα κλαμπ. Έφτασα εδώ, χωρίς πολλές αναφορές, είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω και από τότε άρχισα να λαμβάνω αναγνώριση και προσοχή από τους μεγάλους συλλόγους»

-Με δεδομένη την απόδοσή σου, έχεις έρθει σε επαφή με το προσωπικό των λιονταριών;
«Όχι, δεν είχα προσωπικές επαφές με το προσωπικό από τότε που έφτασα στην Ελλάδα. Είναι στο χέρι μου να συνεχίσω να εργάζομαι για να κεντρίσω την προσοχή τους».

-Εξακολουθεί να υπάρχει η την εθνική ομάδα σε μια γωνιά του κεφαλιού σας;
«Όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να μην επιδιώξεις την επιλογή. Φυσικά θα ήθελα να ενσωματωθώ στην Εθνική, και ακόμη και όταν η τελευταία λίστα είναι έξω, κοίταξα για να δω αν ήμουν. Είναι μια φιλοδοξία και γι ‘αυτό πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να το πετύχω»

-Ειδικά με ένα αφρικανικό Κύπελλο που θα λάβει χώρα στο Καμερούν…
«Θα ήταν τεράστιο να είσαι μέρος της ομάδας που θα προσπαθήσει να κρατήσει τον τίτλο που κέρδισε στη Γκαμπόν. Πρέπει να είμαι καλός για να αξίζει να είμαι μέρος αυτής. Πρέπει ακόμα να κάνω περισσότερα. Φυσικά, είμαι υποστηρικτής και ελπίζω ότι το νέο προσωπικό θα είναι επιτυχές, και ότι το Καμερούν θα κέρδισε τουλάχιστον το CAF».