Η Ελλάδα έριξε τα βαριά της χαρτιά στην εκκίνηση της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αλλά είχε ως προίκα το 6-0 από την προσπάθεια των διεθνών που τράβηξαν το κουπί στον α’ γύρο.

Γι’ αυτό και ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε πως «νιώθαμε σαν να παίζαμε… 20 παίκτες σήμερα».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του στην ΕΡΤ:

«Έγινε μία σπουδαία δουλειά, συγχαρητήρια σε όλους. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, για να μας φέρει στο Παγκόσμιο, εκεί που αρμόζει στην Ελλάδα να είναι. Αυτό που με κάνει σαν Κώστα ακόμη πιο χαρούμενο είναι ότι συνεχίζουμε την δουλειά των παιδιών που έφεραν την ομάδα ως εδώ. Όποιος έχει φορέσει αυτή τη φανέλα έστω και μία μέρα, έχει μερίδιο. Σκοπός μας είναι πάντα να κρατάμε την Ελλάδα ψηλά. Το έκαναν τα παιδιά στα προηγούμενα ματς, το κάναμε κι εμείς τώρα. Δεν είμαστε εμείς οι ήρωες ή οι μάγκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα παιδιά γιατί έδωσαν όλο τους το “είναι”. Nιώθαμε σαν να παίζαμε… 20 παίκτες σήμερα».

Παράλληλα, θεώρησε ότι ήταν ευεργετική η σφαλιάρα που δέχτηκε η Εθνική στο φιλικό με τη Γαλλία. «Με τη Γαλλία, δεχθήκαμε μία σφαλιάρα που μας έκανε όλους να προσγειωθούμε. Σήμερα, από τη στιγμή που ελέγξαμε τα ριμπάουντ και το αμυντικό κομμάτι, κάναμε τη δουλειά μας. Ο Θανάσης έκανε σπουδαία δουλειά στον Μπογκντάνοβιτς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Βάλαμε και μεγάλα σουτ».