Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι στα σινεμά το Παρασκευοσαββατοκύριακο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Γλυκιά πατρίδα (Sweet country, Αυστραλία, 2017)

Δραματική ταινία του Γουόρικ Θόρντον, με τους Μπράιαν Μπράουν, Σαμ Νιλ κ.ά. Φυλετικός ρατσισμός και μισαλλοδοξία στην Αυστραλία των αρχών του 18ου αιώνα, όταν ο ιθαγενείς Αβορίγινες ταλαιπωρούνταν αφάνταστα από τον λευκό κατακτητή που τους άρπαξε τη χώρα και πέταξε την ελευθερία τους στα σκουπίδια. ΑΘΗΝΑ: ΡΙΒΙΕΡΑ – ΔΑΝΑΟΣ – ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: Π. ΖΑΝΝΑΣ

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Ο κόκκινος κύκλος (Le circle rouge, ΗΠΑ, 1970)

Περιπέτεια του Ζαν-Πιερ Μελβίλ, με τους Αλέν Ντελόν, Ιβ Μοντάν κ.ά. Σε αποκαταστημένη κόπια το αριστουργηματικό νουάρ που καταγράφει το χρονικό μιας σπείρας κλεφτών (Αλέν Ντελόν, Τζιαν Μαρία Βολοντέ, Ιβ Μοντάν) η οποία διαπράττει μια ληστεία διαμαντιών στο Παρίσι και εν συνεχεία προσπαθεί να ξεφύγει από το αβυσσαλέο κυνηγητό που εξαπολύει εναντίον της η αστυνομία.
ΑΘΗΝΑ: ΑΘΗΝΑΙΑ – ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

«Pier Paolo Pasolini: Ο μεγάλος αιρετικός» 

15 μεγάλου και δύο μικρού μήκους ταινίες του προκλητικού, αιρετικού, ιδιοφυούς διανοούμενου Πιέρ Πάολο Παζολίνι (1922 – 1975) συνθέτουν ένα αναδρομικό κινηματογραφικό αφιέρωμα που από μόνο του αποτελεί πολιτιστικό γεγονός και χωρίς αμφιβολία την μόνη σοβαρή πρόταση για κινηματογραφική έξοδο αυτή την εποχή.
ΑΘΗΝΑ: ΛΑΪΣ- ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Η Τζούλιετ, γυμνή (Juliet, naked, ΗΠΑ)

Κομεντί του Τζέσι Πέρετζ, με τους Ιθαν Χοκ, Ρόουζ Μπερν κ.ά. Πλαδαρά ειπωμένο ρομάντζο με τη σφραγίδα του Νικ Χόρνμπι, συγγραφέα του ομότιτλου μυθιστορήματος στο οποίο βασίστηκε το σενάριο αλλά και του «High fidelity» που έγινε πολύ καλύτερη ταινία από τον Στίβεν Φρίαρς.
ΑΘΗΝΑ: ΕΛΛΗΝΙΣ – ΑΕΛΛΩ – ΕΚΡΑΝ – ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ – ΑΜΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ κ.α.

Στις τρεις κορυφές (Three peaks, Γερμανία/Ιταλία, 2018)

Οικογενειακό δράμα του Γιαν Τσάμπαϊλ. Οι διακοπές ενός νεαρού παντρεμένου ζευγαριού (Μπερενίς Μπεζό, Αλεξάντερ Φέλινγκ) και του ανήλικου γιου (Αριάν Μοντγκόμερι) της γυναίκας από προηγούμενο γάμο, καταστρέφονται όταν ο μικρός εξαφανίζεται και ο νέος «πατέρας» αναζητεί τα ίχνη του.
ΑΘΗΝΑ: ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΙΝΤΕΑΛ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΔΑΝΑΟΣ κ.α.

Τσε: Ο επαναστάτης (Che Part 2, ΗΠΑ, 2008)

Βιογραφική του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Το δεύτερο μέρος του έπους-μαμούθ που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ για τον αργεντινό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα (Μπενίτσιο ντελ Τόρο) τοποθετείται στη Βολιβία, όπου ο Τσε κλήθηκε να οργανώσει ένα επαναστατικό κίνημα παρόμοιο της Κούβας αλλά δεν πρόλαβε γιατί εν τέλει συνελήφθη και εκτελέστηκε. ΑΘΗΝΑ: ΑΝΔΟΡΑ – ΑΣΤΟΡ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ – ΣΤΕΛΛΑ – ABANA κ.α.

ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ

Κυνηγός (The predator, ΗΠΑ, 2018)

Θρίλερ φαντασίας του Σέιν Μπλακ. Αθλια παραλλαγή της cult ταινίας του 1987. ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΟΛΑ ΤΑ ODEON κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – VILLAGE COSMOS κ.α.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024