Space X: Βρέθηκε ο πρώτος πελάτης για ταξίδι στη Σελήνη
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πρόκειται για Ιάπωνα (ο Μασκ ανήρτησε μια ιαπωνική σημαία στο Twitter)
Ένας ιδιώτης επιβάτης υπέγραψε το πρώτο συμφωνητικό για ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη πάνω στο νέο γιγάντιο πύραυλο-διαστημικό σκάφος BFR της αμερικανικής Space X, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία μέσω Twitter.
Λεπτομέρειες για την ταυτότητα του πελάτη θα αποκαλύψει ο επικεφαλής της εταιρείας Έλον Μασκ τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πρόκειται για Ιάπωνα (ο Μασκ ανήρτησε μια ιαπωνική σημαία στο Twitter).
«Μόνο 24 άνθρωποι στην ιστορία έχουν πάει στο φεγγάρι, το οποίο κανένας δεν έχει επισκεφθεί από την τελευταία αποστολή Απόλλων το 1972» δήλωσε εκπρόσωπος της Space X. Το πότε θα γίνει το ταξίδι, αναμένεται επίσης να αποκαλυφθεί τη Δευτέρα (πιθανώς θα συμβεί εντός του 2019).
Ο πύραυλος-σκάφος BFR (Big Falcon Rocket) βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Θα αποτελεί συνδυασμό του μεγαλύτερου πυραύλου που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα και ενός διαστημικού σκάφους ικανού να μεταφέρει περίπου 100 επιβάτες προς και από τον ‘Αρη από το 2022 και μετά. Και τα δύο (πύραυλος και σκάφος) δεν θα είναι μιας χρήσης, αλλά επαναχρησιμοποιήσιμα.
Ο BFR αναπτύσσεται με βασικό στόχο να ανοίξει το δρόμο για την αποίκιση του ‘Αρη, αλλά σε πρώτο στάδιο θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες αποστολές, όπως για ταξίδια στη Σελήνη, εκτοξεύσεις δορυφόρων, συλλογή διαστημικών σκουπιδιών, αλλά και για την ταχύτατη μετακίνηση ανθρώπων -εν είδει αεροπλάνου- στη Γη, κάνοντας πχ. το ταξίδι Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόνο 29 λεπτά.
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442