Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά εταιρειών που σχετίζονται με Β. Κορέα

Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά εταιρειών που σχετίζονται με Β. Κορέα

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν στην κινεζική εταιρεία Yanbian Silverstar Network Technology, στον διευθύνοντα σύμβουλο της στην Βόρεια Κορέα Γιονγκ Σονγκ Χβα, και την ρωσική εταιρεία Volasys Silver Star

Σε νέο κύμα κυρώσεων προχώρησαν οι ΗΠΑ και αυτή τη φορά σε εταιρείες που έχουν σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που έχει έδρα της την Κίνα, στον πρόεδρο της εταιρείας στη Βόρεια Κορέα και σε μια ρωσική εταιρεία, επειδή παραβίασαν το καθεστώς κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην κινεζική εταιρεία Yanbian Silverstar Network Technology, στον διευθύνοντα σύμβουλο της στην Βόρεια Κορέα Γιονγκ Σονγκ Χβα, και την ρωσική εταιρεία Volasys Silver Star που έχει έδρα το Βλαδιβοστόκ.

«Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στο να σταματήσουν τις ροές παράνομων εσόδων προς την Βόρειο Κορέα από εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό με εργαζόμενους που καμουφλάρουν τις πραγματικές τους ταυτότητες και κρύβονται πίσω από εταιρείες βιτρίνες, ψευδεπίγραφες και υπηκόους τρίτων χωρών», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν παράλληλα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν τα εν λόγω πρόσωπα στην επικράτεια της ενώ του απαγόρευσαν να έχουν τις όποιες τραπεζικές συναλλαγές.

Ζημιά δισεκατομμυρίων στη Ρωσία

Η ρωσική οικονομία έχει χάσει εξαιτίας της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για υποθέσεις οικονομίας και επιχειρηματικότητας Μανίσα Σινγχ.

«Θεωρούμε ότι οι κυρώσεις συνολικά κόστισαν στην ρωσική κυβέρνηση δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από τις ευρύτερες επιδράσεις που είχαν σε κρατικούς τομείς της οικονομίας, όπως επίσης και στις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας» αναφέρεται στην εισήγηση της Σινγχ, στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024