Την ιδιαίτερη χαρά που ένιωθε δε μπορούσε να κρύψει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις, μίλησε για την κατάκτηση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας μετά την συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν την συμφωνία που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα της 300ής Σεπτεμβρίου.

Μετά την ομιλία του, ο ίδιος αναχώρησε εσπευσμένα για τη χώρα του, καθώς συνεχίζεται η «παρέλαση» κορυφαίων αξιωματούχων της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Ζάεφ και να αποφύγουν ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» στο δημοψήφισμα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Σκόπια επισκέπτεται σήμερα η ύπατη τη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ταξίδεψε μάλιστα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του σκοπιανού πρωθυπουργού, με τον ίδιο να αναρτά σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Μετά την ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, μαζί με την κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, ερχόμαστε στην «Μακεδονία». Η φίλη μας Φεντερίκα θα υποστηρίξει για άλλη μια φορά όλους τους πολίτες για την κοινή μας πορεία προς την ευρωπαϊκή οικογένεια» αναφέρει ο Ζάεφ.