Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέατρο του παραλόγου για το Ερ. Ντυνάν: Προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός

Θέατρο του παραλόγου για το Ερ. Ντυνάν: Προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός

Παρά τις εξαγγελίες Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ για επιστροφή του νοσοκομείου στο Δημόσιο, ο διαγωνισμός που έχει δρομολογηθεί βρίσκεται κανονικά σε εξέλιξη από την Τράπεζα Πειραιώς

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα της πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μετά και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πως αυτό θα περάσει υπό την ομπρέλα του ΕΣΥ.

Ωστόσο, καμία αλλαγή δεν θα υπάρχει στη διαδικασία που έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τη μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, όπως διευκρίνισε και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γεράσιμος Τσιαπάρας σε ενημερωτική συνάντηση της διοίκησης με τους διευθυντές των ιατρικών τμημάτων και τα στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και των διοικητικών υπηρεσιών.

«Η διαδικασία όπως έχει ξεκινήσει, έτσι και θα ολοκληρωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαπάρας, τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία διεκδίκησης του νοσοκομείου, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε σε εθνικό επίπεδο και η μη υλοποίηση της δέσμευσης θα έκανε περισσότερο κακό στο στο ήδη «ραγισμένο» προφίλ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Γεράσιμος Τσιαπάρας, διαβεβαίωσε ειδικότερα ότι «η διεθνής, ανταγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται με τους ίδιους όρους, με απόλυτη διαφάνεια και με τις ίδιες φιλοδοξίες».

Ανέφερε ότι «ο διαγωνισμός παρακολουθείται στενά από τον ESM», προσθέτοντας ότι η διαδικασία πώλησης «θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στον σύμβουλο πώλησης» και οι οποίες περιλαμβάνουν «την κατάθεση ανταγωνιστικών προσφορών εντός εύλογου τιμήματος και την συνακόλουθη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος».

Σε αυτή την περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία και να ενισχύει τη δυναμική του νοσοκομείου έως την επανεκκίνηση της διαδικασίας, όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες.

Τέλος, ο κ. Τσιαπάρας επιβεβαίωσε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για να περάσει η διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν στο τελικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί από το βήμα της ΔΕΘ -την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι ετοιμάζονται να υποβάλουν προσφορές- οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα πως το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σε συνεργασία με το ίδρυμα Ωνάση.

Ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι Financial Times με άρθρο τους επισήμαναν μεταξύ άλλων πως «ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα απροσδόκητο χτύπημα στους υποψήφιους επενδυτές, ανακοινώνοντας ότι το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο ενός μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα, παρόλο που βρισκόταν σε διαδικασία πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024