ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές το νερό της Θεσσαλονίκης
Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την εμφάνιση υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα τον περασμένο Ιανουάριο
Απολύτως ασφαλές προς πόση είναι το νερό που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων, όπως διαβεβαιώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε (ΕΥΑΘ ΑΕ), σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα, που αφορά στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την εμφάνιση υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα τον περασμένο Ιανουάριο.
«Ουδέποτε, ούτε βεβαίως κατά τη διάρκεια της εμφάνισης υδρογονανθράκων στις αρχές Ιανουαρίου στο νερό του Αλιάκμονα, δόθηκε στο δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος νερό που να μην πληροί απολύτως τις σχετικές προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε πριν από την είσοδο του νερού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, στη δεξαμενή Δ2, και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε στην “έξοδό του” προς το δίκτυο ύδρευσης της πόλης να διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μέτρα είχαν ληφθεί από την ΕΥΑΘ και πριν από την εγκατάσταση, καθώς εγκαταστάθηκαν πλωτά και μόνιμα φράγματα και αυξήθηκε η παροχή στη συνδετήρια διώρυγα του Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα το νερό που φτάνει στο δίκτυο να είναι «σε κάθε περίπτωση απολύτως ασφαλές».
Η ΕΥΑΘ διαβεβαιώνει ακόμη ότι παρότι έκτοτε δεν έχει σημειωθεί άλλο περιστατικό εμφάνισης υδρογονανθράκων, η ΕΥΑΘ συνεχίζει με την ίδια ένταση και συχνότητα αυτοψίες και ελέγχους, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ακόμη και πέραν αυτών που προβλέπει η νομοθεσία.
«Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ίδιας της ΕΥΑΘ, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης (…) Με ενδιαφέρον αναμένει και η ίδια η ΕΥΑΘ την κατάληξη της εισαγγελικής έρευνας για τη διακρίβωση της πηγής της ρύπανσης του Ιανουαρίου του 2018» καταλήγει η ανακοίνωση.
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442