Με προμήθειες όπλων ενισχύει τους σύρους αντάρτες η Τουρκία, ώστε να είναι σε θέση να αντεπιτεθούν σε περίπτωση επίθεσης από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αντάρτες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη, η Τουρκία έστειλε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην επαρχία της Ιντλίμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με το Ιράν και τη Ρωσία που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη χωρίς όμως να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποτραπεί μια επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η Τουρκία από πλευράς της έχει τονίσει ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους σύρους πρόσφυγες, με τον Ταγίπ Ερντογάν να προειδοποιεί ότι μια τέτοια επιχείρηση θα επιφέρει ανθρωπιστική καταστροφή.

«Έχουν υποσχεθεί πλήρη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη», δήλωσε ανώτερος διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), καλά ενημερωμένος για τις συνομιλίες των τελευταίων ημερών με τούρκους αξιωματούχους, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα όπλα, που εισήχθησαν στη Συρία σε μεγάλες ποσότητες τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν πυρομαχικά και ρουκέτες GRAD.

«Αυτές οι προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων θα επιτρέψουν να παραταθεί η μάχη και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειές μας δεν θα εξαντληθούν σε έναν πόλεμο φθοράς», πρόσθεσε ο διοικητής.

Ένας δεύτερος διοικητής των ανταρτών δήλωσε: «Παραλαμβάνουν νέες αποστολές πολεμοφοδίων. Οι Τούρκοι βεβαιώνουν ότι έχουν αρκετά πολεμοφόδια ώστε οι αντάρτες να συνεχίσουν τη μάχη για αρκετό καιρό».