Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολη εξίσωση ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Σουηδία

Δύσκολη εξίσωση ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Σουηδία

Οι ηγέτες των κομμάτων της κεντροδεξιάς Συμμαχίας κάλεσαν εκ νέου σήμερα την κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών να παραιτηθεί

Οι ηγέτες των κομμάτων της κεντροδεξιάς Συμμαχίας της Σουηδίας κάλεσαν εκ νέου σήμερα την κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών να παραιτηθεί και να τους βοηθήσει στο σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που προέκυψε από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Στέφαν Λεβέν, ωστόσο απέρριψε κατευθείαν το αίτημα αυτό.

Στις εκλογές της Κυριακής, το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών κατέγραψε άνοδο, με αποτέλεσμα τόσο η κεντροδεξιά Συμμαχία (τα κόμματα των Μετριοπαθών, των Φιλελευθέρων, του Κέντρου και των Χριστιανοδημοκρατών), όσο και ο κεντροαριστερός συνασπισμός (Σοσιαλδημοκράτες-Πράσινοι) να μην εμφανίζονται να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο (349).

«Είναι εύλογο η Συμμαχία να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης της Σουηδίας, Ουλφ Κριστερσόν. «Θέλουμε η κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμα και να παραιτηθεί» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Από την Κυριακή έχω πει ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και συγκροτημένοι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι ψήφοι ακόμη καταμετρούνται» απάντησε ο Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου.

Χωρίς τη στήριξη της κεντροαριστεράς ή των Σουηδών Δημοκρατών, η κεντροδεξιά Συμμαχία δεν μπορεί να αναλάβει την εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα παραδοσιακά κόμματα έχουν αποκλείσει τις διαπραγματεύσεις με το ακροδεξιό κόμμα. «Η Συμμαχία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τους Σουηδούς Δημοκράτες» δήλωσε η ηγέτιδα του κόμματος του Κέντρου, Άνι Λεεφ.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024