Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση από το Στρασβούργο στον… Μητσοτάκη

Επίθεση από το Στρασβούργο στον… Μητσοτάκη

Τα έδρανα άδειασαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τις επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ

Σπάζοντας μια (παγκόσμια) παράδοση να μην επιτίθεται ποτέ ένας πολιτικός σε έναν αντίπαλό του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ή να μεταφέρει τα εσωτερικά της χώρας του σε ξένο ακροατήριο, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί ο Βηματοδότης, τα έδρανα άδειασαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τις επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ για να… του αποδώσει όλα τα δεινά της Ελλάδας και προκειμένου να αποποιηθεί ο ίδιος τις ευθύνες του για την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας όμως εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, ο εκπρόσωπος Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς άφησε αιχμές απευθυνόμενος στον έλληνα πρωθυπουργό.
«Σας βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ.: η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015, όταν όλοι οι υπόλοιποι σας είχαν γυρίσει την πλάτη», ενώ απέδωσε τα εύσημα τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στον Αντώνη Σαμαρά. Επειτα απ’ όλα αυτά που άκουσε ο κ. Τσίπρας ήταν φυσικό να εκνευριστεί και να κατηγορήσει τον κ. Πονς ότι ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις της ΝΔ.

Στόχος ο μεστός και έντονος διάλογος

Η ανακατωσούρα που δημιουργήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο δεν ήταν τελικά τυχαία αλλά, όπως ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε, περίπου…σκόπιμη. Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν είχε σκοπό να επιτεθεί στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα είπε: «Ηταν στόχος μου να προκαλέσω έναν έντονο και μεστό διάλογο, και χαίρομαι που το κατάφερα. Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα πείραμα για την Ευρώπη. Δεν είναι κακό ότι άλλαξα, κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι υπερασπιζόμενοι καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να τις υπερασπίζονται. Πέρα από την αποφράδα ημέρα στις ΗΠΑ, σήμερα είναι και η επέτειος θανάτου του Αλιέντε. Ελπίζω να μην κάνατε σκόπιμα αναπαραγωγή των δύο άκρων στην ομιλία σας. Σας λέω πως εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην ελληνική Δεξιά γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών. Μιλήσατε για λαϊκισμό. Λυπάμαι αλλά στη δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από τη στάση που κρατά η ΝΔ σε σχέση με την αναγκαία για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων. Είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024