Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κομοτηνή: Γονείς εγκατέλειψαν 9χρονο στην παιδική χαρά

Κομοτηνή: Γονείς εγκατέλειψαν 9χρονο στην παιδική χαρά

Η οικογένεια έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές

Ένα αγοράκι 9 ετών εντοπίστηκε από κάτοικο της Κομοτηνής να περιπλανιέται μόνο του τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης σε παιδική χαρά της πόλης. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια πρόκειται για παιδί Ρομά το οποίο η μητέρα του και ο σύντροφός της κακοποιούσαν και ανάγκαζαν σε επαιτεία. Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας xronos.gr το παιδί δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι του γιατί φοβόταν ότι θα τον έδερναν αν δεν μάζευε αρκετά χρήματα από επαιτεία. Αν και ο εν λόγω ενήλικος δεν φαίνεται πουθενά να είναι νόμιμος κηδεμόνας του παιδιού, εκείνος τον κακοποιούσε συστηματικά με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας.

Η οικογένεια του 9χρονου είναι πολυμελής από το Δροσερό Ξάνθης και συχνά μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Πρωτοφανές ήταν και το περιστατικό εγκατάλειψης ανήλικου τέκνου, από πλευράς μητέρας, όταν το 2015 είχε αφήσει την γεννηθείσα το 2004 κόρη της δίπλα σε ένα περίπτερο, εγκαταλείποντάς την. Τόσο για την συγκεκριμένη όσο και για άλλες υποθέσεις, έχουν υπάρξει συνολικά τρεις καταδικαστικές υποθέσεις εις βάρος της μητέρας, από τα δικαστήρια Καβάλας και Κομοτηνής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον. Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου, και ένας 5χρονος γιος της οικογένειας, απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024