Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε τους «ήρωες» της πτήσης 93 της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε τους «ήρωες» της πτήσης 93 της 11ης Σεπτεμβρίου

Κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος «αυτών των ανδρών και των γυναικών», μετά την τελετή στη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν τα ονόματα των επιβατών και των μελών του πληρώματος, ένα προς ένα. Παρόντες ήταν και πολλοί συγγενείς των θυμάτων

Δεκαεπτά χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τίμησε σήμερα στην πόλη Σάνκσβιλ τους «ήρωες» της πτήσης 93 οι οποίοι «άλλαξαν τον ρου της ιστορίας».

Κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος «αυτών των ανδρών και των γυναικών», μετά την τελετή στη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν τα ονόματα των επιβατών και των μελών του πληρώματος, ένα προς ένα. Παρόντες ήταν και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.

Σ’ αυτούς τους λόφους της Πενσιλβάνια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ουάσινγκτον, συνετρίβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 το ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ενημερώθηκαν από τα τηλέφωνά τους για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους για να μην φτάσει στον στόχο του, την πρωτεύουσα.

«Το μνημείο αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο: η Αμερική δεν θα υποκύψει ποτέ στην τυραννία» υπογράμμισε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αποφασισμένος «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλεια της Αμερικής».

«Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει αυτό που είμαστε» τόνισε από την πλευρά του, με μήνυμά του στο Twitter, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μελάνια, εγκαινίασε τον «Πύργο των Φωνών», ένα μνημείο ύψους περίπου 30 μέτρων.

Ο πύργος περιλαμβάνει 40 καμπάνες –μία για κάθε θύμα της πτήσης 93– οι οποίες αλλάζουν ήχο, ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024