Το οικονομικό δέλεαρ είναι τεράστιο, οπότε η La Liga συνεχίζει τις προσπάθειες για να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή ενός αγώνα ετησίως στις ΗΠΑ (για τα επόμενα 15 χρόνια).

Για να κάμψει τις αντιρρήσεις της ισπανικής ενωσης ποδοσφαιριστών (AFE) παρουσίασε μια πρόταση που παρέχει τη δυνατότητα σε 25 παίκτες χωρίς συμβόλαιο να ακολουθήσουν μια πρακτική 15 ημερών στις ΗΠΑ με την προοπτική να βρουν μια ομάδα στο MLS.

Το ταξίδι θα περιλαμβάνει επίσης ομαδικά μαθήματα αγγλικών, συμμετοχή σε παιχνίδια, μεμονωμένες συνεδρίες ανάλυσης βίντεο και εξατομικευμένες συμβουλές.
Σύμφωνα με το «Palco23» η AFE έχει μια εβδομάδα προθεσμία για να απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση. Αν αποκριθεί θετικά η La Liga σκοπεύει να ορίσει στο Μαϊάμι τον αγώνα πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα – Χιρόνα στις 26 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η ένωση είχε απειλήσει με απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μη διαβούλευση σχετικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή αγώνων στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της AFE, Νταβίντ Αγκάνθο (πρώην παίκτης του Αρη) είχε δηλώσει ότι «ο παίκτης δεν εμπορεύεται αγαθά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις από τις οποίες ωφελούνται μόνο τρίτα μέρη».