Η βαυαρική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια των κορυφαίων εκδόσεων των Χ3 και Χ4 με την υπογραφή Μ, οι οποίες αν και προς το παρόν συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης, θα πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση με το status των δοκιμαστικών πρωτοτύπων στο πλαίσιο του DTM στο Nurburgring στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία προδιαγραφών για τις πρώτες αυθεντικά Μ εκδόσεις των Χ3 και Χ4, οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι κοινή συνισταμένη των δύο υψηλών επιδόσεων SUV θα αποτελέσει ένα νέος, εξακύλινδρος σε σειρά, turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τους 450 ίππους στις «απλές» Χ3M και Χ4 Μ και να φτάνει έως τους 475 ίππους με το Competition Package.

Τις προδιαγραφές τους θα συμπληρώσει ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα μιμηθεί αυτό της ήδη γνωστής Μ5, συμπεριλαμβάνοντας ένα ενεργό πίσω διαφορικό.

Σε επίπεδο εμφάνισης, κυρίαρχα στοιχεία διαφοροποίησης σε σχέση με τις απλές εκδόσεις τους, θα είναι οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα αναθεωρημένα αεροδυναμικά στοιχεία σε όλο το εύρος του αμαξώματός τους και η τετραπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής.

Σε ότι αφορά τον ακριβή χρόνο στον οποίο θα απαλλαγούν από το καμουφλάζ, προς το παρόν η BMW κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αν και θα πρέπει να θεωρείται ότι αυτό θα συμβεί πριν το τέλος του έτους, πιθανότατα από την προσεχή έκθεση του Παρισιού. Όπως και να έχει με δεδομένη την πρώτη «δίδυμη» εμφάνιση των δύο SUV, οι Βαυαροί αναμένεται να πράξουν αναλόγως και με την πρεμιέρα τους η οποία προδιαγράφεται ταυτόχρονη.