Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γητευτής γατών

Γητευτής γατών

'Οταν η Τζοαν Μπόουελ, ιδρύτρια του καταφυγίου, ανάρτησε την αγγελία στο Facebook τον περασμένο μήνα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γίνει viral

Δεν μπορεί την είδηση θα την διαβάσατε. Το καταφύγιο God’s Little People Cat Rescue στη Σύρο, οποίο αναζητά κάποιον να φροντίζει τις 70 γάτες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του. Τα έξοδα διαμονής πληρωμένα και εκείνος που θα επιλεχθεί τελικά θα μένει σ’ ένα όμορφο νησιώτικο σπίτι και θα αμείβεται κανονικά.

Η απασχόληση θα είναι τουλάχιστον έξι μηνών, έπειτα από μια μικρή δοκιμαστική περίοδο. Ο ιδανικός υποψήφιος περιγράφεται ως «κάποιος που αγαπά πολύ τις γάτες, που του αρέσει η φύση και η ηρεμία. καλό είναι να γνωρίζει από την ψυχολογία των γατών και να έχει κτηνιατρική εμπειρία και άδεια οδήγησης.

‘Οταν η Τζοαν Μπόουελ, ιδρύτρια του καταφυγίου, ανάρτησε την αγγελία στο Facebook τον περασμένο μήνα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γίνει viral. Αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τον σύζυγό της Ρίτσαρντ και φίλους για να μπορέσουν να εξετάσουν τις 35.000 αιτήσεις.
Ο δημοσιογράφος του Guardian που τους επισκέφθηκε, έμαθε ότι οι αιτήσεις έφθασαν από όλες τις χώρες του κόσμου. «Από πρόσφυγες που αναζητούν έναν τρόπο να ξεφύγουν από πολεμικές ζώνες, από ανθρώπους από την Ρωσία και την Ινδία που δεν μπορούν πια να φροντίζουν τα δικά τους ζώα, δεν έχουν λεφτά ούτε να τα ταϊσουν», λέει η Τζόαν.

Υπάρχει επίσης ένας Αυστραλός  «γητευτής γατών», όπως αυτοπεριγράφεται, ένας αμερικανός βετεράνος πιλότος μαχητικών που προσθέτει στα προσόντα του και «υπηρεσίες ασφάλειας», μια έφηβη από το Μεξικό με διαβατήριο και έγκριση από τους γονείς της, ένας συγγραφέας από το Σιάτλ που γράφει ποιήματα για γάτες και ένας άλλος που γράφει πως «είμαι ο κατάλληλος για τη θέση διότι είμαι 49 ετών και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω με τη ζωή μου. ‘Ομως είχα πάντα γάτες». Η πιο σύντομη αίτηση ήταν από την Ινδονησία: «Θέλω δουλειά. Παρακαλώ, πάρτε με», έγραφε.

Η Τζόαν, πρώην επιχειρηματίας και ο σύζυγός της ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια. Εβλεπαν τις αδέσποτες γάτες να κυκλοφορούν άρρωστες και πεινασμένες και άρχισαν να συζητούν πόσο καλό θα ήταν να φτιάξουν ένα καταφύγιο για εκείνες. ‘Οταν επισκέφθηκε ένα καταφύγιο για 1000 γάτες στην Καλιφόρνια, αποφάσισε να το κάνει.

Λίγο μετά, το 2011 πούλησαν το σπίτι τους στην Δανία και εγκαταστάθηκαν στη Σύρο. Μέσα στον πρώτο χρόνο έσωσαν 30 γάτες. Συντηρούν το καταφύγιο μέσω μικρών δωρεών από γνωστούς. Η δουλειά του ακτιβιστή για την ειρήνη Ρίτσαρντ τον καλεί συχνά στη Νέα Υόρκη, στον ΟΗΕ. Γι’ αυτό αποφάσισαν να αναζητήσουν βοηθό. Κάποιον που να μοιράζεται το όραμά τους. Και ίσως ανοίξουν και ένα δεύτερο καταφύγιο σε μια φάρμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ποιός ξέρει; Ίσως η δημοσιότητα βοηθήσει. Η εταιρία Endemol, δημιουργός επιτυχημένων σόου όπως το MasterChef και το Dancing with the Stars, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ιστορία τους για τηλεοπτική σειρά. ‘Οπως εξηγεί ο Ρίτσαρντ: «Πιστεύουν ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο είδος μαγείας σε όλο αυτό».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024