Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως να κάνεις νέα αρχή;

Μήπως να κάνεις νέα αρχή;

Αν όχι το φθινόπωρο, πότε;

Φίλες και φίλοι, όλοι λένε ότι τα σημαντικά resolutions για τη ζωή μας τα παίρνουμε την Πρωτοχρονιά. Κι έρχομαι και ρωτώ. Πώς είναι δυνατόν να πάρεις σημαντικές αποφάσεις και να ακολουθήσεις άλλο κύμα πλεύσης μεσούσης της σεζόν; Θα σου πω εγώ. Δεν γίνεται. Το πιο λογικό είναι να συμβεί κάτι μέσα σου στα γενέθλια ή αμέσως μετά το καλοκαίρι που θέλοντας και μη, αλλάζουν αρκετά πράγματα. Μπορεί να μην είσαι πια μαθήτρια ή φοιτήτρια, αλλά μετά τις διακοπές, κάτι σου συμβαίνει και αναθεωρείς πολλά. Αν είσαι όντως σε αυτήν τη φάση.

Αν είσαι λοιπόν στο mood ‘κάτι πρέπει να αλλάξει δραστικά φέτος’, τώρα είναι η σωστή στιγμή. Μπορεί να είναι από κάτι πολύ μικρό μέχρι κάτι τεράστιο. Μπορεί να είναι η αλλαγή της γκαρνταρόμπας σου, αν και ήλπιζα σε κάτι λιγότερο επιφανειακό από αυτό. Το σημαντικότερο είναι να το πάρεις απόφαση και να κάνεις τις αλλαγές στους ανθρώπους και τις καταστάσεις που πλέον δεν σου χαρίζουν κάτι. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις αλλά είναι και ο μόνος τρόπος να δημιουργήσεις την αλλαγή για τον εαυτό σου.

  • Ξεκίνα από τα πολύ μικρά. Ακούγεται χαζό αλλά δεν είναι. Αγόρασε ένα κραγιόν που σε κάνει να νιώθεις σέξι. Άλλαξε τα μαλλιά σου και τόλμησε αυτό το κούρεμα από το οποίο σε αποτρέπουν όλοι. Πάρε ένα πολύχρωμο στυλό στη δουλειά.
  • Άλλαξε τον αέρα του σπιτιού σου. Πάρε ρεσό με άρωμα φρούτου. Αγόρασε ένα αστείο διακοσμητικό που σε κάνει αν γελάς κάθε φορά που πέφτεις πάνω του. Διάβασε αυτό το βιβλίο που έχει σκονιστεί στο κομοδίνο σου. Μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και να απαντά στα ερωτήματα που έχεις αυτήν την περίοδο.
  • Πέτα τα άχρηστα. Πριν τους ανθρώπους, πετάμε τα αντικείμενα. Μάλλον γιατί μας είναι πιο εύκολο και είναι δουλειά μίας ημέρας. Ξεφορτώσου τη σαβούρα (διπλής) σε μία κούτα και πέτα. Ή χάρισε, που είναι ακόμα πιο γενναιόδωρο.
  • Μίλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους παράπονα για συμπεριφορές των άλλων αλλά σπανίως τα εκδηλώνουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αναλώνονται σε συζητήσεις με τρίτους και ο λύπη παραμένει. Κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα, πρέπει να το λέμε στον άμεσο αποδέκτη και να μην αφήνουμε ένα θολό τοπίο στη σχέση. Καταρχάς, το κάνεις για εσένα και για την ψυχική σου ηρεμία. Σε δεύτερο επίπεδο, το κάνεις για την ίδια τη σχέση και την εξέλιξή της. Το πιθανότερο είναι ότι η σχέση θα πάει ένα βήμα παραπέρα.
  • Κι αν δεν πάει; Αν ο άλλος δεν αντέχει αυτά που έχεις να του πεις; Αν διαπιστώνεις (με βαριά καρδιά) ότι δεν είστε στο ίδιο μήκος κύματος, δεν χρειάζεται να καταβάλεις μόνιμη υπερπροσπάθεια. Μπορεί να είναι αυτό μία ένδειξη ότι έφτασε η ώρα της αποχώρησης. Και δεν φταίει κανείς. Αν οι σχέσεις δεν εξελίσσονται, δεν υπάρχει αμοιβαία αγάπη αλλά και κατανόηση, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Η ώρα μας γεμίζει και με άλλες ασχολίες. Δεν χρειάζεται να περνάμε ένα σχεσιακό Γολγοθά για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι δεν το βάζουμε εύκολα κάτω. Το να αφήνεις κάτι, χρειάζεται μεγαλύτερο θάρρος από το να παλεύεις χωρίς λόγο.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024