Μετά από τα πλήθος φημολογίας που έδειχνε προς την κατεύθυνση διαδοχής του πισωκίνητου coupe της Nissan, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση και δη από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα αυτά του επικεφαλής σχεδιασμού της ιαπωνικής φίρμας, Alfonso Albaisa.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε το στέλεχος της Nissan o οποίος είναι «συνυπεύθυνος» για εντυπωσιακά πρωτότυπα όπως το Infiniti Prototype 9 αλλά και το Infiniti Q Inspiration Concept, η διαδικασία ανεύρεσης της ιδανικής σχεδίασης για το μοντέλο που θα διαδεχθεί το 370Ζ έχει ήδη ξεκινήσει, δηλώνοντας παράλληλα την ενεργό εμπλοκή του.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σε σχέση με το διάδοχο του εμβληματικού sportscar των Ιαπώνων, πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Τόκυο τον Οκτώβριο του 2019 καθώς, το 2019 τα «Ζ» συμπληρώνουν μισό αιώνα ζωής και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εορτασμού της επετείου από την εμφάνισή της νέα γενιάς του.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, αν και οι επίσημες πληροφορίες σπανίζουν, ο νέος εκπρόσωπος των Ζ, αναμένεται να επωφεληθεί από τη συνέργια ανάμεσα στον όμιλο όπου ανήκει η Nissan και στον όμιλο Daimler, φιλοξενώντας μεταξύ άλλων κάτω από το καπό ένα τετρακύλινδρο κινητήρα λίτρων γερμανικής προέλευσης.

Στην κορυφή της γκάμας του αναμένεται να βρεθεί σταθερά ένας V6 3,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να προέλθει από τις τάξεις της Infiniti και να προσφέρει ισχύ πέριξ των 400 ίππων. Σε δεύτερο χρόνο, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί και μια plug-in υβριδική εκδοχή η οποία αναμένεται επίσης να εκμεταλλευτεί την γερμανο-ιαπωνική συνεργασία.

Γράψτε το σχόλιο σας