Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να ενισχύσει περαιτέρω το μείγμα κομψότητας και δυναμισμού που προσφέρει η Cayenne, προσθέτοντας στο οπλοστάσιό της μια coupe-SUV έκδοση αμαξώματος, η οποία και εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Nurburgring.

Όπως και με κάθε άλλο δοκιμαστικό πρωτότυπο, η Porsche επιλέγει να αποκρύψει ορισμένα σημεία της σχεδίασης με μαύρο καμουφλάζ χωρίς ωστόσο να μπορεί να καλύψει την νέα σχεδίαση οροφής της Cayenne η οποία θα της εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ της ολοένα και πιο πολυπληθούς κατηγορίας των coupe SUV.

Η συγκεκριμένη σχεδίαση αναμένεται να αποβεί σε βάρος της προσφερόμενης από το γερμανικό μοντέλο πρακτικότητας, προσθέτοντας ωστόσο μια ακόμα πιο κομψή και σπορ εναλλακτική στο οπλοστάσιό του.

Με εξαίρεση τη χάραξη της οροφής και όσων αυτή επηρεάζει, η Cayenne Coupe δείχνει να μεταφέρει αυτούσια όλα τα υπόλοιπα σχεδιαστικά της στοιχεία από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με την εξοπλιστικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα του εσωτερικού.

Αντιστοίχως θα ισχύσει και σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα τα οποία είναι ανάλογα των μέχρι σήμερα γνωστών εκδόσεων του δημοφιλούς SUV της Porsche.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Cayenne Coupe αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στα τέλη του 2019.