H γερμανική φίρμα δίνει ένα ακόμα επίσημο δείγμα γραφής της τέταρτης κατά σειρά γενιάς της GLE, εν όψει της διαδικτυακής της αποκάλυψης η οποία αναμένεται συντόμως, πριν την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ανεξαρτήτως χρονοδιαγράμματος, η Mercedes-Benz έχει ήδη αποκαλύψει το εσωτερικό της GLE το οποίο θα ακολουθήσει τις νεότερες εξελίξεις που έχουν προκύψει στο οπλοστάσιο των Γερμανών, ενσωματώνοντας το ευφυές infotainment, MBUX που έκανε πρεμιέρα στην A-Class καθώς και μια σειρά πολυτελέστερων προδιαγραφών.

Σε ό,τι αφορά την νέα της εμφάνιση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως αποκαλυπτική αποτυπώνοντας μόνο την σχεδιαστική γραμμή της όψης του και τα νέα, τεχνολογίας LED, φωτιστικά σώματα.

Όπως και να έχει με τις λεπτομέρειες της σταδιακής της αποκάλυψης, αυτό που αξίζει να συγκρατήσει κανείς είναι, η επιμονή των Γερμανών στην ιδιότητά της ως «απολύτως καινούριας», συνεκδοχή που αν και είναι από τις αγαπημένες της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην προκειμένη περίπτωση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις τα κοινά στοιχεία της νέας GLE με την μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής της περιορίζονται «σε δύο με τρεις βίδες».

Στην αθέατη πλευρά της νέας GLE θα βρεθεί μια νέα αρχιτεκτονική με την κωδική ονομασία MHA, η οποία θα συμβάλλει στην σημαντική μείωση του βάρους της, ενισχύοντας παράλληλα την ευρυχωρία χάρη σε μια αποδοτική διάταξη. Σε αυτό θα συμβάλλει και η αύξηση του μήκους της κατά 0,8 εκατοστά.

Αν και το status της GLE συνεπάγεται ότι ελάχιστοι από τους ιδιοκτήτες της θα την οδηγήσουν εκτός ασφάλτου, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην ενίσχυση των off-road ικανοτήτων της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα GLE επωφελείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος ελέγχου Active Body Control ενώ θα προστεθεί και ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης, το Off-Road Plus το οποίο θα αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5,0 εκατοστά επιπλέον. Όσοι το επιλέξουν, θα έχουν τη δυνατότητα να κλειδώσουν το διαφορικό μέσω ενός κιβωτίου διανομής το οποίο θα αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού.

Στον εξοπλισμό της θα συγκαταλέγεται επίσης ως επιλογή η ενεργή αερανάρτηση η οποία θα συνεργάζεται με μια κάμερα τοποθετημένη στο μπροστινό κατώτερο τμήμα του αυτοκινήτου, σαρώνοντας την ποιότητα της επιφάνειας όπου αυτό κινείται και ρυθμίζοντας αυτομάτως το βαθμό απόσβεσης με γνώμονα την ενίσχυση της άνεσης.

Εκτός από τις παντός είδους βελτιώσεις, η νέα GLE θα συμπεριλάβει στην γκάμα της και δύο νέες εκδόσεις με υβριδική τεχνολογία, την πανίσχυρη GLE 53 δια χειρός AMG η οποία θα αντικαταστήσει την GLE 43 και θα επωφεληθεί από ήπιο επικουρικό υβριδικό σύστημα και την υβριδική GLE 450e η οποία θα αξιοποιήσει ένα υπετροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ.