Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ακόμα ένας Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας

Νεκρός ακόμα ένας Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας και επιχειρούσε δολιοφθορά», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε ακόμα ένας Παλαιστίνιος, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, άντρες του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που προσπαθούσε να προκαλέσει ζημιές στο ισραηλινό διαχωριστικό τείχος, μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας και επιχειρούσε δολιοφθορά», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Έλαβε πρώτες βοήθειες αλλά «υπέκυψε στα τραύματά του», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Παλαιστίνιος ήταν 32 ετών και ονομαζόταν Άτεφ Μοχάμεντ Σάλεχ με καταγωγή από Τζαμπαλίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του θύλακα και δεν απέχει πολύ από το τείχος, ανακοίνωσαν στη συνέχεια αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ερρίφθησαν τα πυρά που είχαν στόχο τον Παλαιστίνιο.

Οι διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιούνται από τις 30 Μαρτίου στις οποίες οι Παλαιστίνιοι ζητούν την άρση του αποκλεισμού και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους έκτοτε 176 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά, ενώ ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στις 20 Ιουλίου.
Την περασμένη Τετάρτη, το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει για μια εβδομάδα το σημείο διέλευσης του Ερέζ μεταξύ της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους -το μόνο για τους Παλαιστίνιους– μετά τις ταραχές που είχαν σημειωθεί την προηγουμένη κοντά στο μεθοριακό πέρασμα.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024