Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Ανησυχίες για «κοινωνική αναρχία» αν δεν υπάρξει συμφωνία

Brexit: Ανησυχίες για «κοινωνική αναρχία» αν δεν υπάρξει συμφωνία

Η αστυνομία ανησυχεί πως οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε τρόφιμα κι αγαθά, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενδέχεται να οδηγήσουν «σε κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές»

Για το ενδεχόμενο μιας «κοινωνικής αναρχίας» ανησυχεί η βρετανική αστυνομία σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2019 χωρίς συμφωνία, όπως μεταδίδει έγγραφο που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times.

Βάσει του κειμένου, η αστυνομία ανησυχεί πως οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε τρόφιμα κι αγαθά, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενδέχεται να οδηγήσουν «σε κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές».

Οι αναταραχές τούτες ενδέχεται να εκταθούν σε μία περίοδο «τριών μηνών» προ και μετά του Brexit , που έχει ορισθεί στις 29 Μαρτίου 2019 στις 02.00, ώρα Ελλάδος.

Το κείμενο συντάχθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο της εθνικής αστυνομίας, που ευθύνη του είναι ο συντονισμός των αστυνομικών μέσων σε περιπτώσεις γεγονότων μεγάλης κλίμακος, ή εθνικής κρίσης.

Επίσης, το έγγραφο προειδοποιεί για πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, ιδίως των ληστειών και των ενόπλων κλοπών και υπογραμμίζει πως«η ανάγκη να ζητηθεί επικουρία από τον στρατό αποτελεί μία υπαρκτή πιθανότητα».

Ερωτηθείς σχετικά από το ΒΒC, ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε πως δεν αναμένεται να μην υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες. «Μολαταύτα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα».

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αναμένεται να φθάσουν σε κάποια συμφωνία έως τη σύνοδο κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου, για να οργανώσουν το διαζύγιό τους.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024