Τσίπρας: Δεν κρύψαμε τους νεκρούς το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Οι νεκροί δεν κρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται»
Πολιτική χροιά βλέπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πίσω από την σφοδρή κριτική για απόκρυψη των νεκρών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι: «οι νεκροί δεν κρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για όριο στην κριτική που επιλέγει να κάνει κανείς και όταν αυτό ξεπεραστεί ο κόσμος το καταλαβαίνει και τότε γυρίζει υπέρ εκείνου που επικρίνεται. «Και όταν επιχειρείται πάνω σε αποκαϊδια και νεκρούς, με πολιτική πρόθεση, τότε δεν μπορεί κανείς να επικροτήσει» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
«Θα έπρεπε να είμασταν πολύ ανόητοι αν προσπαθούσαμε εκείνο το βράδυ να κρύψουμε τους νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Πώς να κρύψουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί δεν κρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται. Διαψεύδεται η κριτική αυτή, καθώς δύο ώρες μετά την σύσκεψη στην Πυροσβεστική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών. Τι νόημα έχει αυτή η διαρκής κριτική, που διαψεύδεται από την πορεία των πραγμάτων;»
Όσον αφορά την παρουσία του κυβερνητικού σχήματος στην περιοχή της τραγωδίας ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι καθημερινά στο Μάτι για να στηρίξουν εκείνους που το έχουν ανάγκη, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες. «Έχουν ήδη αρχίσει οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Έχουν αρχίσει οι παρεμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ πριν λόγω πολιτικού κόστους και εμείς τις κάνουμε και θα αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, στη μνήμη των νεκρών».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και στο ηθικό πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση για τους χειρισμούς της τραγωδίας στο Μάτι από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. «Σε ότι αφορά τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη εκτιμώ ιδιαίτερα ότι την επόμενη μέρα έθεσε στην διάθεσή μου την παραίτησή του λέγοντας μου ότι ανεξάρτητα αν χειρίστηκε σωστά ή όχι την κατάσταση, το ηθικό κομμάτι είναι αυτό που τον βαραίνει».
«Δεν θα θυμάστε πολλούς υπουργούς και πολλές κυβερνήσεις που να έχει συμβεί αυτό σε παρόμοιες τραγωδίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Αν είναι κάτι το οποίο διαφοροποιεί εμάς είναι όχι αν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι διαχειριστές της κρίσης -σε αυτό μπορεί να γίνει κριτική- αλλά το ηθικό πλεονέκτημα».
- Μενδώνη για τις φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: «Σε 13 μέρες φέραμε εις πέρας όλη τη διαδικασία»
- Μέση Ανατολή: Πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Ομάν και Ντουμπάι
- Είναι η Κίνα ο πραγματικός στόχος της επίθεσης Τραμπ στο Ιράν; – Γιατί πλήττει το Πεκίνο εκεί που πονάει;
- Markos by Night: Πρεμιέρα στο MEGA με το απολαυστικό «Notis Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»
- Το στάδιο Αζάντι στην Τεχεράνη έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς
- Άμπου Ντάμπι: Έξι τραυματίες από πτώση θραυσμάτων από drones
- Έκτακτα μέτρα στην αγορά αναγγέλλει ο Θεοδωρικάκος λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Καθ’ οδόν «τσουχτερά» πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Πώς θα υποβάλετε ένσταση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442