Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν

Λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε καλείται να διαφοροποιήσει τα πλάνα του στο ματς με την Ουγγαρία

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με την Εσθονία kαι ήταν αναμφίβολα σημαντικό που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο νεοσύστατο Nations League.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος αλλά υπάρχει και η άλλη καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Πολλές από τις επιλογές του Γερμανού προπονητή αποδείχθηκαν λανθασμένες και το (αχρείαστο) ρίσκο που πήρε, να παρατάξει δηλαδή την ομάδα μας χωρίς εξτρέμ, λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά.

Όπως επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην επιλογή που έκανε ο Σκίμπε όταν χρειάστηκε ν’ αντικαταστήσει τον Μήτρογλου λόγω τραυματισμού. Ο Γερμανός έβαλε στο ματς τον Μπακασέτα και όχι τον Κουλούρη που είναι «καθαρός» επιθετικός.

Ήταν επίσης μια κίνηση που δεν «βγήκε» στον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η Εθνική μας πήρε τελικά τη νίκη (1-0) με τον Φορτούνη να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση και το βράδυ της Τρίτης ψάχνει την δεύτερη νίκης στη νεοσύστατη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Ουγγαρία.

Το ματς δεν θα είναι εύκολο. Εύκολα παιχνίδια άλλωστε δεν υπάρχουν πλέον κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλες οι ομάδες. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στον μεθαυριανό αγώνα απέναντι στους Ούγγρους για να πάρει τη νίκη και σ’ αυτό το ματς.

Μετά λοιπόν τα όσα είδαμε στο ματς με την Εσθονία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επιλογές του Σκίμπε για το βασικό σχήμα της Εθνικής μας απέναντι στη Ουγγαρία.

Όπως προαναφέραμε στο παιχνίδι με την Εσθονία έγιναν λάθη από τον Γερμανό τεχνικό, τα οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθούν. Η Εθνική μας ομάδα έχει για παράδειγμα δύο πολύ φορμαρισμένους εξτρέμ, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Δώνη.

Δύο παίκτες που είναι σε θέση να βοηθήσουν από τα άκρα της επίθεσης και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Καλό θα είναι λοιπόν να δούμε ένα πιο ορθολογικό σχήμα στην Εθνική μας, με την παρουσία δύο εξτρέμ ειδικά από την στιγμή που οι δυο παίκτες που προαναφέραμε βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η απόφαση του Σκίμπε να παίξει με τρεις επιτελικούς μέσους που κινούνται στον άξονα δεν βοηθά την Εθνική μας ομάδα. Υπάρχουν παιχνίδια που η παρουσία ακραίων επιθετικών είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα.

Και τέτοιο ματς ήταν αυτό απέναντι στην Εσθονία, τέτοιο είναι κι αυτό κόντρα στην Ουγγαρία. Ας μην επαναληφθούν λοιπόν τα λάθη που έγιναν χθες και θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024