Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντεμπούτο Μακέντα αλλά νίκη του Ατρόμητου

Ντεμπούτο Μακέντα αλλά νίκη του Ατρόμητου

Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 του Παναθηναϊκού, με τον Μακέντα να φορά για πρώτη φορά την φανέλα του τριφυλλιού

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, σε φιλικό παιχνίδι των δυο ομάδων, με τον Φεντερίκο Μακέντα να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του τριφυλλιού. Ο Ατρόμητος δεν έχει αρκετούς διεθνείς, ο Παναθηναϊκός έχει, ενώ και το ρόστερ του παρουσιάζει ούτως ή άλλως πολλές αδυναμίες.

Ως εκ τούτου σε ένα φιλικό δεν θα περίμενε κανείς υπερθέαμα. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0 με θαυμάσιο γκολ του Μάντσον στο 75’, ενώ ο Δώνης έβγαλε ορισμένα συμπεράσματα για ορισμένους παίκτες του, αλλά όχι στον βαθμό που ήθελε, αφού η ομάδα αυτή ούτε προπόνηση δεν είχε μαζί. Στα αξιοσημείωτα φυσικά το ντεμπούτο του Μακέντα. Ο 27χρονος Ιταλός φορ έπαιξε μισή ώρα, αλλά έδειξε ότι έχει δρόμο μπροστά του για να φτάσει στο 100% και να βοηθήσει το «τριφύλλι». Έτσι όπως φάνηκε, μοιάζει απίθανο να παίξει στη Λάρισα και λογικά θα τον δούμε σε ένα από τα δύο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν με Λεβαδειακό ή ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύστημα 3-5-2 επέλεξε ο Γιώργος Δώνης. Ο Παντελάκης έπαιξε για πρώτη φορά από την αρχή σε ρόλο δεξιού στόπερ. Αριστερά ήταν ο Μαυρομμάτης και κεντρικός στην τριάδα ο Θοεχάρης. Αριστερό μπακ χαφ ήταν ο Ινσούα και δεξί ο Γιόχανσον. Ο Τζανδάρης ήταν κόφτης, ο Χατζηθεοδωρίδης αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού εσωτερικού μέσου και ο Κουντουριώτης ήταν δεξιός εσωτερικός χαφ. Στην επίθεση ήταν φυσικά Καμπετσής, Σέχου και ο Ξενόπουλος φυσικά στο τέρμα.

Ο Νταμίρ Κάναντι με τη σειρά του, παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-3-3. Ο Θεοδωράκης ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Κιβρακίδης κι αριστερό ο Νάτσος. Δεξί στόπερ ο Χατζηισαϊας και αριστερό ο Καρασαλίδης, ενώ ο Γαρουφαλιάς ήταν αμυντικός μέσος. Δεξιός εσωτερικός χαφ έπαιξε ο Ούμπιντες κι αριστερός ο Μπουσούλατζιτς. Ο Μούγιακιτς έπαιξε δεξιά στην επίθεση, αριστερά ο Ενσικουλού και στην κορυφή ο Κόβατσετς.

Με οκτώ παίκτες κάτω των 23 ετών, εκ των οποίων αρκετοί δεν είχαν συμμετοχή στα δύο πρώτα ματς πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει πολλά από τον Παναθηναϊκό. Κι όντως αυτό διαπιστώθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Τα πιτσιρίκια του «τριφυλλιού» ξεκίνησαν με διάθεση και με τους Σέχου, Καμπετσή σε κέφια, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και έως το 15’ είχαν τον έλεγχο, έφταναν έξω από την περιοχή του Ατρόμητου με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν είχαν την κατάλληλη επιλογή στην τελική πάσα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Τα χαφ του Παναθηναϊκού και οι ακραίοι μπακ χαφ δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, οι επιθετικοί αποκόπηκαν και μόνο με κάποιες ατομικές προσπάθειες του Σέχου, κάτι πήγαν να κάνουν οι «πράσινοι».

Αντίδραση Ξενόπουλου

Ο Ατρόμητος με τους Ούμπιντες, Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού, Μούγιακιτς, ιδιαίτερα δραστήριους, έφτιαχνε προϋποθέσεις για ευκαιρίες, αλλά απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις και δεν βρήκε την κλασική ευκαιρία. Είχε μόνο δύο σουτ, με τον Ξενόπουλο και στα δύο ν’ αντιδρά σωστά. Στο 19’ απέκρουσε το σουτ του Κιβρακίδη εκτός μεγάλης περιοχής και στο 38’ ο Ούμπιντες βρέθηκε δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και εξαπέλυσε μία βολίδα με το δεξί, ωστόσο, ο νεαρός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το «τριφύλλι» το μόνο που είχε ήταν ένα άστοχο μακρινό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 44’.

Στο β’ 45λεπτο ο Δώνης δεν άλλαξε σύστημα. Τοποθέτησε τον Αποστολάκη στο δεξί άκρο και μετατόπισε τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά. Ο Πούγγουρας αγωνίστηκε αριστερό στόπερ και ο Χατζηγιοβάνης αριστερός εσωτερικός  μέσος, αλλά όταν ο Παναθηναϊκός έκανε επίθεση πήγαινε περισσότερο στα άκρα και το σύστημα μετατρεπόταν σε 3-4-3.

Οι Περιστεριώτες με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξαν σύστημα. Ο Κάναντι το γύρισε σε 4-2-3-1 με τον Μούγιακιτς στην κορυφή, τον Λαζαρίδη πίσω του, ενώ ο Κόβατσετς πήγε αριστερά και ο Ενσικουλού δεξιά. Ο Μάντσον με τον Γαρουφαλιά ήταν τα αμυντικά χαφ και ο Στρούγγης αγωνίστηκε δεξί στόπερ.

Ντεμπούτο Μακέντα

Περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα περίμενε κανείς έδωσε ο Δώνης στον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός φορ μπήκε στο 61’ και έπαιξε στην κορυφή με το σύστημα να μετατρέπεται σε 3-4-3 (αριστερά ο Καμπετσής, δεξιά ο Χατζηγιοβάνης). Στο 70’ ο Παναθηναϊκός γύρισε πάλι σε 3-5-2 με τον Δώνη να ρίχνει στο γήπεδο και τους Μαυρουδή, Ηλιάδη από την Κ19. Ο Χατζηγιοβάνης έπαιξε αριστερό μπακ χαφ με  εσωτερικούς τους Ηλιάδη (αριστερός εσωτερικός μέσος), Μαυρουδή (δεξιός) και τον Σιφναίο δίπλα στον Μακέντα.

Γκολάρα Μάντσον

Με τις πολλές αλλαγές η συνοχή χάθηκε και στις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε συνεχώς τον έλεγχο, αλλά δεν σφυροκοπούσε κιόλας τον Παναθηναϊκό. Στο 71’ ο Κάναντι έριξε στην κορυφή τον Μανούσο και αριστερά τον Μπρούνο (δεξιά παρέμεινε ο Ενσικουλού, δεκάρι ο Νταβιώτης και αμυντικός μέσος ο Λαζαρίδης), αλλά το γκολ ήρθε εκτός περιοχής. Ο Νασιμέντο Μάντσον, ο οποίος μας συστήθηκε πέρσι στο πρωτάθλημα και όλοι γνωρίζουν ότι έχει πολύ δυνατό σουτ, άφησε εμβρόντητο στο 75’ τον Ξενόπουλο. Ο Βραζιλιάνος έπιασε από τα 25 μέτρα ένα δυνατό δεξί σουτ κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Δοκάρι Ρονάλντο…

Μετά το 84’ ο Δώνης το έκανε και 4-4-2. Ο Μαυρουδής έπαιξε δεύτερο αμυντικό χαφ, δεξιά ο Ηλιάδης, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και αριστερό μπακ ο Θεοχάρης. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να βρει μία έστω καλή ευκαιρία. Κυνηγούσαν τη μπάλα οι παίκτες του χωρίς να βγάλουν έναν συνδυασμό και είναι λογικό αν δει κάποιος ότι αυτοί οι παίκτες ούτε μία προπόνηση δεν έχουν κάνει μαζί… Στο 89’ μάλιστα, ο 16χρονος Ρονάλντο, που προέρχεται από την Ακαδημία του Ατρόμητου είχε κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τα χαφ για να περάσει σωστά τη μπάλα στην επίθεση. Ο Ατρόμητος από τη στιγμή που δεν κινδύνευσε και με παίκτες που θεωρούνται βασικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απειλούσε περισσότερο και ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι θα βρει το γκολ.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Ο Μακέντα ήρθε από τον πάγκο στο 61’. Είχε, όμως, ελάχιστες επαφές με τη μπάλα. Φάνηκε περισσότερο ότι έπαιξε για να πάρει απλώς λεπτά. Πρέσαρε, αλλά όχι με ένταση και είναι φανερό ότι πρόσεξε μην πάθει κάποια στιγμή στον βαρύ από τη βροχή αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ 10ΑΡΙ: Ο Μούγιακιτς έχει καλή τεχνική και ήταν από τους πλέον απειλητικούς παίκτες του Ατρόμητου. Ο Μάντσον, όμως, παίρνει τα εύσημα. Ανασταλτικά όπως γνωρίσαμε από την περασμένη σεζόν ήταν βράχος κι επιθετικά είχε ένα δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του νεαρού Ξενόπουλου.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΟΥΤΣ: Σ’ αυτό το ματς δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους προπονητές. Θα πούμε απλώς το εξής. Δεν υπάρχει σωτηρία όταν σε έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα (τα έσοδα θα δοθούν στους πυρόπληκτους από τη φωτιά στο Μάτι) ορισμένοι κοιτούν πως θα κάνουν επεισόδια με τους αντίπαλους οπαδούς. Κι επίσης είναι ανεξήγητο πως ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης δεν μερίμνησε να υπάρχει μία διμοιρία στη θύρα που χώριζε τους φίλους του Παναθηναϊκού με αυτούς του Ατρόμητου, για να μην σκεφτεί οποιοσδήποτε να κάνει ανοησία.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατοίκος (Αθηνών) – Βοηθοί: Πριονάς (Αθηνών), Κολλιάκος (Αθηνών).

ΓΚΟΛ: 75’ Μάντσον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (4-3-3): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας (46’ Στρούγγης) , Κιβρακίδης (71’ Σάκιτς), Νάτσος (84’ Ιμέρι) , Μπουσούλατζιτς (46’ Μάντσον), Γαρουφαλιάς (71’ Νταβιώτης), Ούμπιντες (46’ Λαζαρίδης), Μούγιακιτς (71’ Μπρούνο), Ενσικουλού (84’ Ρονάλντο), Κόβατσετς (71’ Μανούσος).

Παναθηναϊκός (3-5-2): Ξενόπουλος, Γιόχανσον (46’ Αποστολάκης), Ινσούα (46’ Χατζηγιοβάνης), Παντελάκης, Μαυρομμάτης (46’ Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Ηλιάδης), Θεοχάρης, Τζανδάρης, Κουντουριώτης (70’ Μαυρουδής), Σέχου (61’ Μακέντα), Καμπετσής (70’ Σιφναίος).

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024