Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρ ομαδόν από τους «συντρόφους»: Ξενόδουλος ο Τσίπρας

Πυρ ομαδόν από τους «συντρόφους»: Ξενόδουλος ο Τσίπρας

«Διαδηλώνουμε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και της παράδοσης της Μακεδονίας, της ιστορίας και της πατρίδας μας, από την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα, που δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές, στις ΗΠΑ και τη Γερμανία», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν οι άλλοτε… σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα η ιστοσελίδα iskra, που απηχεί τις απόψεις της Λαϊκής Ενότητας του Π. Λαφαζάνη, ανήρτησε κείμενο στο οποίο αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί (Σαββάτο 8/9) ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την ”συμβασιούχο” υπουργό Μακεδονίας Κατερίνα Νοτοπούλου, σπεύδει να εγκαινιάσει πρώτο πρώτο, με μια κίνηση υποτέλειας και δουλοφροσύνης, το αμερικάνικο περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), προτού εγκαινιάσει την ίδια την ΔΕΘ, πράγμα που θα κάνει σήμερα το απόγευμα.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος, πολύ περισσότερο από όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, έχει παραδώσει απολύτως την χώρα στον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει με την ομιλία του το απόγευμα στην ΔΕΘ ένα πακέτο περιορισμένων προεκλογικών παροχών και ανέξοδων μετεκλογικών υποσχέσεων, προκειμένου να εξωραΐσει κάπως την σκληρή εικόνα της »μεταμνημονιακής» πραγματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει παροχές 750 εκατ. ευρώ, προερχόμενες από το φορολογικό υπερπλεόνασμα που έχει πνίξει την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, ενώ πρόκειται ανέξοδα να ανακοινώσει, αφού δεν πρόκειται να είναι κυβέρνηση, μέτρα που θα εκτείνονται μέχρι το 2022.

Στο πλαίσιο αυτών των εξαγγελιών, ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να εξαγγείλει μια πενιχρή αύξηση για τον κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, ενώ θα θριαμβολογήσει για την δήθεν επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

Ο Αλ. Τσίπρας εξαπατά τους εργαζόμενους με τέτοιου είδους παροχές, αφού δεν θεσμοθετεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό και τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των καταργημένων εργασιακών κατακτήσεων.

Η παράδοση της χώρας στις ΗΠΑ και η περιορισμένη παροχολογία, όχι μόνο δεν μπορούν να υποβοηθήσουν την κυβέρνηση και τον τόπο αλλά αντίθετα αναμένεται να ξεσηκώσουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και να καταστήσουν ακόμα πιο αναγκαία μια βαθιά προοδευτική δημοκρατική ανατροπή στην χώρα.

Η Πλεύση Ελευθερίας

Σε ανακοίνωσή της η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου τονίζει:

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους πολίτες, τα κινήματα, τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, της εργασίας και της ανεργίας

Διαδηλώνουμε εναντίον της μνημονιακής κατοχής, των δανειστών και του ψεύτη Πρωθυπουργού, που μιλά για έξοδο από τα Μνημόνια, ενώ η Τρόικα επανέρχεται στη χώρα στις 10 Σεπτέμβρη κι ενώ η Ελλάδα έχει δεσμευθεί σε μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2060 και διαρκείς ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2114.

Διαδηλώνουμε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και της παράδοσης της Μακεδονίας, της ιστορίας και της πατρίδας μας, από την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα, που δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές, στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υπακούοντας πειθήνια σε ό,τι ζητούν μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαδηλώνουμε για το έγκλημα που συντελέστηκε στο Μάτι, με θύματα δεκάδες συνανθρώπους μας.

Ενάντια στην εγκληματική κυβέρνηση που ευθύνεται για την τραγωδία και την απόπειρα συγκάλυψής της.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αρπαγή της περιουσίας των απλών ανθρώπων από τις Τράπεζες και την Κυβέρνηση, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την βοήθεια επίορκων συμβολαιογράφων.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην μη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από μια Κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή να τις διεκδικήσει.

Διαδηλώνουμε ενάντια στη μη διαγραφή του χρέους, από μια Κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή να το διαγράψει.

Διαδηλώνουμε ενάντια στη διαπλοκή, τη διαφθορά και την σήψη των διορισμών των συγγενών και των κολλητών, από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή την κάθαρση, την διαφάνεια, την λογοδοσία.

Διαδηλώνουμε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον μας.

Δεν εκχωρούμε την πατρίδα μας, δεν ξεχνάμε την ιστορία μας.

Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024