Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα ήθελαν να ακούσουν από τον Τσίπρα οικονομολόγοι και αναλυτές

Τι θα ήθελαν να ακούσουν από τον Τσίπρα οικονομολόγοι και αναλυτές

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν οι δανειστές - Στην Αθήνα οι θεσμοί την επόμενη εβδομάδα

Δώστε προτεραιότητα στην ανάπτυξη και όχι στις παροχές διαμηνύουν προς την κυβέρνηση και το οικονομικό και το πολιτικό σύστημα της χώρας επιφανείς οικονομολόγοι και ειδικοί αναλυτές με αφορμή τη σημερινή ομιλία και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μιλούν στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και στέλνουν σαφές μήνυμα για το «τι θα ήθελαν να ακούσουν από τον Πρωθυπουργό» στη σημερινή του ομιλία για τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής.

Όπως εξηγεί ο Ματίς Γιούγκερ, επικεφαλής διεθνών οικονομικών στο Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο «τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους προϋποθέτουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή του think tank των Βρυξελλών CEPS Ντανιελ Γκρος : «η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τις συντάξεις θα πρέπει να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, την άνοδο των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων».

Ο Γάλλος οικονομολόγος Ζαν Πολ Φιτούσι αναφέρει ότι «το διεθνές κλίμα δεν συνέβαλε θετικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο».

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν και οι δανειστές. Ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τη βεντάλια των παροχών σε μια σειρά κρίσιμους τομείς της οικονομικής πολιτικής, από τους φόρους και τις εισφορές μέχρι τους μισθούς και τα επιδόματα, μοιράζοντας υποσχέσεις και ελπίδες στους συνταξιούχους για τη μη εφαρμογή των περικοπών το 2019, αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαμηνύουν σε όλους τους τόνους: «Καμία εξαγγελία δεν πρέπει να γίνει χωρίς συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024