Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ενθαρρυντικά δείγματα από τους προπονητές των Big-5

Τα ενθαρρυντικά δείγματα από τους προπονητές των Big-5

Πως έχουν καταφέρει να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα οι τεχνικοί των πέντε μεγάλων ομάδων

Η ζωή των προπονητών που καθοδηγούν τους Big-5 του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι συνυφασμένη με την πίεση. Ο χρόνος μάλιστα αποτελεί σχεδόν πάντα «εχθρό» για κάθε νεοφερμένο κόουτς.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης βιώνουν κάθε χρόνο την «μάχη» της κυριαρχίας, ο κάθε ένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Και μαζί τους οι προπονητές που επιλέγονται για να τους οδηγήσουν στους στόχους τους. Δύσκολη δουλειά, εξ ου και η ατάκα για την… παρέλαση και το κατά πόσον θα καταφέρουν να την… παρακολουθήσουν.

Είναι δεκάδες άλλωστε τα παραδείγματα που προπονητής ή προπονητές από τους Big-5 του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είχαν την χαρά να δουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Πάντα το ξεκίνημα μιας νέας σεζόν προσφέρει πίεση και έλλειψη χρόνου στους προπονητές των μεγάλων. Φέτος το ξεκίνημα και των πέντε ισχυρών δείχνει πως η… παρέλαση δεν τους αγχώνει.

Λέμε δείχνει γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Με το πρόγραμμα άλλωστε όλων να είναι «βαρύ», ειδικά για τους τρεις ευρωπαίους, τα ντέρμπι να έρχονται από νωρίς, ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει ανατροπή των δεδομένων.

Μέχρι τώρα όμως τα πράγματα για κάθε ένα προπονητή των Big-5 είναι ευχάριστα. Τα δείγματα τους, αναλογικά πάντα με τους στόχους και τις συνθήκες, είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Και αν για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο μόνιμος πρωταθλητής την τελευταία 22ετία Ολυμπιακός (με τρεις παρενθέσεις έως τώρα) δεν λογίζεται από τους «ειδικούς» ως φαβορί για τον φετινό τίτλο, η αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον βασικό διεκδικητή ΠΑΟΚ αναμένεται συναρπαστική με όσα έχουμε δει έως τώρα.

Πέδρο Μαρτίνς

Στον Ολυμπιακό άλλωστε παρατηρείται, με διαφορά από τους υπόλοιπους, και η μεγαλύτερη αλλαγή σε όλους τους τομείς του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στο κομμάτι που μας απασχολεί, αυτό του προπονητή, ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να είναι αυτός που έψαχνε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, από την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα και μετά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπεται πέτυχε ένα μικρό «θαύμα» μέσα σε χρόνο ρεκόρ και μέσα από την δουλειά που κάνει έχει κερδίσει την εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη όλων στον Πειραϊκό σύλλογο, από την διοίκηση, τους παίκτες έως και τον κόσμο. Ξέρει και ο ίδιος ότι Ολυμπιακός σημαίνει πίεση, σημαίνει επιτυχίες, σημαίνει τίτλους χωρίς να υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Ακόμη και όταν επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στο ρόστερ. Το ξεκίνημα του άλλωστε στα πρώτα έξι επίσημα ματς είναι ιδανικό.

Τα «όπλα» βλέπεται που έχει στα χέρια του ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι πανίσχυρα και η ποιότητα που διακρίνει τον ίδιο μπορεί να δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό μείγμα».

Γιώργος Δώνης

Στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά με τον Γιώργο Δώνη όμως να αποδεικνύει στο ξεκίνημα της δύσκολης διαδρομής του στον πράσινο πάγκο πως βγάζει… λαγούς από το καπέλο του. Όχι δεν είναι ταχυδακτυλουργός ο άνθρωπος, προπονητής είναι και μάλιστα ιδανικός όπως φαίνεται (πάντα μέχρι τώρα) για πρότζεκτ σαν αυτό που «τρέχει» στους πράσινους με τα… πιτσιρίκια στην πρώτη γραμμή.

Μαρίνος Ουζουνίδης

Στην ΑΕΚ ο διάδοχος του Χιμένεθ, Μαρίνος Ουζουνίδης βιώνει με ηρεμία (μετά την «καταιγίδα» που έζησε στον ΠΑΟ) την παρουσία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Χωρίς να έχει από την αρχή της σεζόν όλα τα «όπλα» που προφανώς ήθελε, έβαλε την ομάδα του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ξεκίνησε με το 2Χ2 στο πρωτάθλημα.

Δεδομένα τα ζόρικα θα αρχίσουν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος για τον Ουζουνίδη όπου θα κληθεί να βρει απαντήσεις στο δύσκολο «σταυρόλεξο» της διαχείρισης πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ, πόσο δε μάλιστα όταν τον περιμένει πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Στον ΠΑΟΚ, ο μόνος προπονητής που συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε από την περσινή σεζόν, Ραζβάν Λουτσέσκου απολαμβάνει εδώ και καιρό την απόλυτη αποδοχή της διοίκησης. Ως… ηθικός πρωταθλητής, Κυπελλούχος και μετά από μια πολύ καλή πορεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που σταμάτησε με… κρότο στην Τούμπα από την Μπενφίκα ο Ρουμάνος τεχνικός έχει όλες τις προϋποθέσεις που επιθυμεί με στόχο να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε αυτό το πρωτάθλημα που αναζητά από το 1985.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά να μην ήταν καλός στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος όμως πήρε αυτά που ήθελε, με την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων να τον βρίσκει σε θέση «μάχης» με το μυαλό κυρίως στο πρωτάθλημα.

Πάκο Ερέρα

Ο νέος της παρέας, απλά στα χαρτιά λόγω της μεγάλης του απουσίας από εκεί που ανήκει, Άρης έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στον πάγκο του έναν προπονητή που είναι ικανός να τον οδηγήσει με το καλημέρα ψηλά. Ο Ερέρα, έχοντας με την στήριξη της διοίκησης, μετατρέψει άμεσα το ρόστερ του Άρη σε σουπερλιγκάτο με υψηλές απαιτήσεις μάλιστα, δείχνει «δίψα»… 20χρονου για να πετύχει στη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Ο Άρης στην επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ επιβεβαίωσε πολύ γρήγορα το γεγονός ότι ανήκει στο κλειστό ισχυρό κλαμπ των Big-5 έχοντας τον Ερέρα ως εγγύηση για μια πορεία που θα ικανοποιήσει τον κόσμο του.
Το δείγμα βεβαίως και για τους πέντε τεχνικούς είναι ακόμη μικρό. Η επόμενη διακοπή των επίσημων υποχρεώσεων είναι δεδομένο πως δεν θα βρει και τους πέντε στην ίδια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024