Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει το Eurogroup - Εκτός «μενού» η Ελλάδα

Συνεδριάζει το Eurogroup – Εκτός «μενού» η Ελλάδα

Στην επίσημη ατζέντα βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες του άτυπου Eurogroup στη Βιέννη.  Στην επίσημη ατζέντα βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα δεν υπάρχει το θέμα «Ελλάδα», ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελεί θέμα συζήτησης στο παρασκήνιο της συνόδου. Οι ΥΠΟΙΚ αλλά και οι θεσμοί περιμένουν να ακούσουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να οριστικοποιήσουν τις θέσεις τους στην 1η αξιολόγηση στο νέο καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας που ξεκινά την Δευτέρα.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τα νέα πακέτα επενδύσεων, ζητήματα νέων τεχνολογιών αλλά και το μεγάλο θέμα της ΕΚΤ: στο τέλος του 2018 κλείνει ο κύκλος του QE και διακόπτεται εντελώς η αγορά τίτλων.

Ο Σεντένο

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τηρήσει τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, τόνισε o επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την οικονομική σταθερότητα της Ιταλίας, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις αρχές που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη». Αναμένουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβισί

Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να κρατήσει το χρέος υπό έλεγχο.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024