Ο Κετζαλκοάτλ, το Φίδι με Φτερά, ήταν ο θεός του ανέμου και της θύελλας, για τους Αζτέκους. Ο Μεξικανός αρχιτέκτονας Χαβιέρ Σενοσιάιν κατασκεύασε ένα σουρεαλιστικό σπίτι, βορείως της Πόλης του Μεξικού, σε σχήμα φιδιού. Το ονόμασε «Φωλιά του Κετζαλκοάτλ». Τώρα, μέσω AirBnb, μπορούμε να διανυκτερεύσουμε στη φωλιά του θεού των Αζτέκων.

Υπέρμαχος της οργανικής αρχιτεκτονικής, ο Σενοσιάιν χρησιμοποίησε χρώμα και σχήμα για να δέσει το αρχιτεκτόνημα με 5.000 τετραγωνικά μέτρα εδάφους με πτυχώσεις. Η συνεχής μορφή του σπιτιού-φιδιού ανασηκώνεται από το έδαφος και, με τις πράσινες, μπλε, ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεις της, μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό, ψυχεδελικό περιβάλλον.

Ένα σπήλαιο βάθους 50 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων – ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή – στάθηκε ως έμπνευση για τον Χαβιέρ Σινοσιάιν, μιας και έμοιαζε με το ανοιχτό στόμα ενός φιδιού. «Μια μέρα, σκέφτηκα ότι το άνοιγμα του σπηλαίου έμοιαζε με κεφάλι φιδιού που είχε ανοιχτό στόμα» επισημαίνει ο αρχιτέκτονας. «Σε μοντέλο υπό κλίμακα, παρατηρήσαμε ότι έμοιαζε με πραγματικό φίδι που αναδυόταν και εισχωρούσε στη γη. Τότε αποφασίσαμε να του βάλουμε ουρά και να το βαφτίσουμε «Κετζαλκοάτλ»» εξηγεί.

Οι λάτρεις της οργανικής αρχιτεκτονικής μπορούν τώρα να απολαύσουν το σπίτι-φίδι μέσα από την «κοιλιά» του (από ένα από τα δέκα διαμερίσματα που έχει «καταβροχθίσει»).

Γράψτε το σχόλιο σας