Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπορείς και εσύ να μείνεις στην ψυχεδελική «Φωλιά του Κετζαλκοάτλ»

Μπορείς και εσύ να μείνεις στην ψυχεδελική «Φωλιά του Κετζαλκοάτλ»

Μέσω AirBnb

Ο Κετζαλκοάτλ, το Φίδι με Φτερά, ήταν ο θεός του ανέμου και της θύελλας, για τους Αζτέκους. Ο Μεξικανός αρχιτέκτονας Χαβιέρ Σενοσιάιν κατασκεύασε ένα σουρεαλιστικό σπίτι, βορείως της Πόλης του Μεξικού, σε σχήμα φιδιού. Το ονόμασε «Φωλιά του Κετζαλκοάτλ». Τώρα, μέσω AirBnb, μπορούμε να διανυκτερεύσουμε στη φωλιά του θεού των Αζτέκων.

Υπέρμαχος της οργανικής αρχιτεκτονικής, ο Σενοσιάιν χρησιμοποίησε χρώμα και σχήμα για να δέσει το αρχιτεκτόνημα με 5.000 τετραγωνικά μέτρα εδάφους με πτυχώσεις. Η συνεχής μορφή του σπιτιού-φιδιού ανασηκώνεται από το έδαφος και, με τις πράσινες, μπλε, ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεις της, μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό, ψυχεδελικό περιβάλλον.

Ένα σπήλαιο βάθους 50 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων – ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή – στάθηκε ως έμπνευση για τον Χαβιέρ Σινοσιάιν, μιας και έμοιαζε με το ανοιχτό στόμα ενός φιδιού. «Μια μέρα, σκέφτηκα ότι το άνοιγμα του σπηλαίου έμοιαζε με κεφάλι φιδιού που είχε ανοιχτό στόμα» επισημαίνει ο αρχιτέκτονας. «Σε μοντέλο υπό κλίμακα, παρατηρήσαμε ότι έμοιαζε με πραγματικό φίδι που αναδυόταν και εισχωρούσε στη γη. Τότε αποφασίσαμε να του βάλουμε ουρά και να το βαφτίσουμε «Κετζαλκοάτλ»» εξηγεί.

Οι λάτρεις της οργανικής αρχιτεκτονικής μπορούν τώρα να απολαύσουν το σπίτι-φίδι μέσα από την «κοιλιά» του (από ένα από τα δέκα διαμερίσματα που έχει «καταβροχθίσει»).

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024