Το Skoda Vision RS, το πρωτότυπο μοντέλο που η τσεχική φίρμα, σκοπεύει να παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, αποτυπώνοντας το μέλλον των RS εκδόσεων δίνει μια πρώτη γεύση από το εσωτερικό του το οποίο ακολουθεί την ίδια σπορ γραμμή με την εξωτερική σχεδίαση, προσφέροντας παράλληλα ένα δείγμα γραφής των προθέσεων της Skoda για το μέλλον, τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και τεχνολογιών.

Στα στοιχεία που κυριαρχούν, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα οι επενδύσεις των οποίων αποτελούνται από ενός είδους τεχνοδέρματος το οποίο η τσεχική φίρμα αποκαλεί vegan Alcantara. Στο ίδιο οικολογικό σκεπτικό, οι άκαμπτες επιφάνειες του θαλάμου επιβατών επενδύονται από ανθρακονήματα τα οποία κατασκευάζονται από ανακυκλωμένo πολυέστερ.

Διαφορετική σε σχέση με τα συνήθη πρότυπα της Skoda είναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας όπου ξεχωρίζουν μια ευμεγέθης οθόνη-ταμπλέτα για τις λειτουργίες του infotainment και μια μικρότερη, χαμηλότερα προφανώς για τα περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου όπως ο κλιματισμό. Την εικόνα συμπληρώνουν λεπτομέρειες από κρύσταλλο, δια χειρός του τσέχου κατασκευαστή Lasvit οι οποίες δημιουργούν και μια πρωτοφανώς πολυτελή εικόνα που ξεπερνά ευχάριστα τα συνήθη δεδομένα της τσεχικής φίρμας.

Όπως και να έχει με τις λεπτομέρειες του πρωτότυπου μοντέλου οι οποίες φιλοδοξούν να σκιαγραφήσουν ορισμένες πτυχές από το μέλλον της τσεχικής φίρμας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ακόμα μια πιο ενδιαφέρουσα και χειροπιαστή πλευρά που αφορά το συγκεκριμένο concept car.

Αναλυτικότερα, αν και προς το παρόν, η τσεχική φίρμα δεν δίνει διευκρινίσεις για την ταυτότητα του πρωτότυπου μοντέλου, με δεδομένη τη σχεδίαση και τις διαστάσεις των 4,356 μέτρων μήκους, 1,81 μέτρων πλάτους και 1,431 μ. ύψους, πρόκειται για ένα αθλητικό hatchback το οποίο, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις ιθυνόντων της Skoda, θα αποτελέσει το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Rapid.

Σε ό,τι αφορά τα πιο άμεσα σχέδια της Skoda, αξίζει αν σημειωθεί ότι το παρών στην προσεχή γαλλική έκθεση θα δώσει η έκδοση παραγωγής του Kodiaq RS, του πρώτου SUV της τσεχικής φίρμας που φορά τα σπορ διακριτικά και τα οποία έχει ήδη φροντίσει να περιβάλει με τον τίτλο του ταχύτερου του είδους την πίστα του Nurburgring.

Γράψτε το σχόλιο σας