Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσπασε το σχοινί, με ερασιτέχνες και... futsal η Εθνική Δανίας!

Εσπασε το σχοινί, με ερασιτέχνες και… futsal η Εθνική Δανίας!

Η κόντρα των διεθνών Δανών με την ομοσπονδία οδηγήθηκε στα άκρα και η Εθνική θα παίξει με ερασιτέχνες στο σημερινό (5/9) φιλικό με τη Σλοβακία

Ηταν 1 Ιουλίου 2018, όταν η Δανία διεκδίκησε την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ (αποκλείστηκε στα πέναλτι από τους Κροάτες), αλλά 66 μέρες μετά θα παραταχθεί με ερασιτέχνες!

Το σχοινί στην κόντρα των διεθνών ποδοσφαιριστών με την ομοσπονδία (που απαγορεύει να έχουν τα μέλη της ομάδας συμβόλαια με εταιρείες ανταγωνιστικές των χορηγών της Εθνικής) έσπασε.

Δεν αρκούσε για την αποκλιμάκωση της έντασης ούτε η παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών. Κατόπιν αυτών ο προπονητής Άγκε Χαρέιντε και οι παίκτες αποσύρθηκαν και η ομοσπονδία υπό τον κίνδυνο τιμωρίας κάλεσε για το σημερινό (5/9) φιλικό με τη Σλοβακία ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες που μετέχουν σε χαμηλότερες κατηγορίες της Δανίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για την επάνδρωση της ομάδας χρειάστηκαν και παίκτες που αγωνίζονται στο Futsal (ποδόσφαιρο σάλας)! Μάλιστα, σε διεθνές επίπεδο είχαν αντιμετωπίσει τον περασμένο Μάιο τη Γροιλανδία!

Υπηρεσιακός τεχνικός -μετά την απόσυρση του Άγκε Χαρέιντε και του βοηθού του Γιον Νταλ Τόμασον- ανέλαβε ο Γιον Γένσεν, μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Δανίας του 1992. Κι όλα αυτά ενώ την Κυριακή (9/9) η Εθνική κοντράρεται με τη Ουαλία στην πρεμιέρα της στο Nations League…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος αποβολής της Δανίας μόνο θεωρητικός δεν είναι. Η ομοσπονδία είναι υπότροπη για τρία ακόμη χρόνια, επειδή η Εθνική γυναικών δεν είχε κατέβει να αγωνιστεί σε αγώνα με τη Σουηδία σε προκριματικά Μουντιάλ το 2017 (με αφορμή τότε τις διαφορές στα πριμ ανδρών και γυναικών).

Τότε λοιπόν η UEFA διεμήνυσε πως αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε κλιμάκιο της χώρας θα επιβληθεί αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της UEFA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024